Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.
Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Nors augalinės kilmės majonezo jau nemažai kur galima įsigyti, bet taip pat jį labai paprasta pasigaminti ir patiems.
Tik 5 minutės, keletas ingredientų ir turėsite sveikesnę veganiško majonezo alternatyvą, prisotintą baltymų.
Veganiškas tofu majonezas
Reikės:
- 250 g šilkinio tofu;
- 60 ml vandens;
- ½ a. š. druskos;
- 1 a. š. svogūno miltelių;
- 1 a. š. česnako miltelių;
- 60 ml aliejaus (geriausia neutralaus skonio, kaip saulėgrąžų);
- 1 a. š. citrinos sulčių;
- 1 a. š. garstyčių (nebūtina, bet suteiks gero prieskonio).
Kaip gaminti:
Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Viskas! Naudokite visur, kur naudotumėte įprastą majonezą - tepkite ant sumuštinių, gardinkite mišraines, naudokite kaip padažą.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Challenge 22.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!