• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išbandę šį receptą sultinio kubelių nepristigsite daugiau niekada. Juos pasigaminti, pasirodo, yra itin paprasta, o ir galima laikyti kaip tik norisi: šaldyti arba džiovinti. 

Išbandę šį receptą sultinio kubelių nepristigsite daugiau niekada. Juos pasigaminti, pasirodo, yra itin paprasta, o ir galima laikyti kaip tik norisi: šaldyti arba džiovinti. 

REKLAMA

Teigiama, kad išbandę šį receptą daugiau niekuomet nesirinksite prekybos centruose parduodamų sultinio kubelių, mat šis variantas yra kur kas puikesnis ir visiškai natūralus. 

Šis daržovių sultinys yra natūraliai be glitimo, veganiškas ir jame nėra jokių tirštiklių, konservantų ar kitų nereikalingų priedų!

Naminių daržovių sultinio kubeliuose yra keturi pagrindiniai elementai: daržovės, aromatinės medžiagos (prieskoniai), riebalai ir druska.

Daržovėms rekomenduojama rinktis: bulves, cukinijas, salierus, morkas ir svogūnus. Pagardinimui: česnaką ir petražoles, riebalams: alyvuogių aliejų, o druską pagal savo skonį 

REKLAMA
REKLAMA

Puiki žinia ir ta, kad sultinio kubelių užteks ilgam laikui, rašoma alphafoodie.com

Kaip pasigaminti sultinio kubelius?

Pirmiausia gerai nuplaukite daržoves, vėliau jas nusausinkite. Visas daržoves smulkiai supjaustykite mažais kubeliais – kuo jie bus mažesni, tuo geriau, nes jos daržovės greičiau iškeps ir bus lengviau sutrinamos.Taip pat galite naudoti maisto smulkintuvą / kombainą.

REKLAMA

Tuo pačiu metu smulkiai supjaustykite česnaką ir petražoles.Supjaustytas bulves būtinai supilkite į dubenį su vandeniu, kol darysite kitus ingredientus. Taip jie nepakeis spalvos ir atsikratys krakmolo pertekliaus.

Į didelę keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai įkaista, suberkite svogūną ir porą minučių lengvai pakepinkite. Tada sudėkite bulves ir virkite keletą minučių, kad pradėtų minkštėti (4-5 minutes).

REKLAMA
REKLAMA

Sudėkite likusius ingredientus (išskyrus petražoles), gerai išmaišykite ir leiskite troškintis, kol suminkštės – tai užtruks apie 20 minučių ant vidutinės-mažos ugnies. Retkarčiais pamaišykite.

Tada įpilkite druskos ir gerai išmaišykite. Tai paskatins visą skysčio perteklių išsiskirti iš daržovių. Virkite dar 15-20 minučių neuždengę, retkarčiais pamaišydami.

Naudodami trintuvą, daržovių sultinį galite sutrinti dar keptuvėje. Arba leiskite šiek tiek atvėsti ir virtuviniu kombainu sutrinkite į tyrę.

Sumaišius, suberkite petražoles ir išmaišykite. Galiausiai liks nuspręsti kaip norite laikyti sultinio kubelius, juos sušaldyti arba sudžiovinti, kad šie pavirstų į miltelius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų