Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
× Pranešti klaidą
daugiau as y sita restorana kojos neykelsiu baisu
Nesenai buvau šitame restorane, maistas, gėrimai, aptarnavimas, 10balu! Viskas bu o tobula nesinorėjo išeiti.
Seniai tokia nesamone skaiciau
O ko dirbat uz grasius? Niekas nedirbtu,moketu daugiau..po to apeliuoja i ta zmogu su arbatpinigiais...neprivalah palikt
Keistas straipsnis. Tik iejus kazkas nepatiko galima apsisukti ir eiti i kita. Paniute buvo be nuotaikos, todel ir isliejo savo nuodus. O kad paliko 2 euru arbatpinigiu tai jai paciai garbes nesuteikia.
@Marija
Neprivalau palikti jokiu arbatpinigiu,kodel tureciau!? Alga gauna.
@Marija
Taip jus neprivalote palikti arbatpinigiu. Bet visu pirma tai yra etiketas, pagal kuri klientas turi palikti iki 10% procentu arbatpinigiu nuo jo isleistos sumos. Zinoma kiek jus paliksite priklauso nuo jusu bei pacio padavejo profesionalumo. Be to turiu pastebejima, jog daugelis zmoniu arbatpinigius palieka atsizvelgiant i visa bendra kavines vaizda. yra situaciju kai maistas nera ispudingas, taciau aptarnavimas yra superinis ir del nepatikusio maisto klientas nepalieka arbatpinigiu, bet sioje situacijoje juk padavejas nekaltas, jie stengesi aptarnauti ir savo darba atliko profesionaliai. O isgirdusbpasakyma as nepalieku arbatpinigiu, juk padavejai gauna atlyginima man pasidaro labai liudna, nes jus tikriausiai neisivaizduojate ka reiskia dirbti 12 h per diena ar net daugiau, taikytis prie kiekvieno kliento poreikiu ir visuomet islikti rami (jau nebekalbu apie fiziskus sunkumus kai per diena nueini ~20 km.) o galiausiai gal tas padavejas siandiena dar nevalges nes tiesiog nebuvo tam laiko. Ir taip daug kas pasakytu tai nedirbk tokio darbo. Gerai nedirbsiu as, nedirbsi tu, tuomet idomu kas jus aptarnaus?
@Marija
To gab:
Etiketas? O kas cia nustate toki etiketa? Jav? Kodel kitose sferose aptatnaujantiems zmonems nepaliekami arbatpinigiai? Tik jus galvojat kad aptarnaujat zmones?
Beje jei nebutu padaveju nueiciau ir pasiimciau pats maista. Anoks cia sunkumas. Bent nenuvalgytu nuo virsaus kol maistas laukia po lempa kad neatsaltu..
Etiketas? O kas cia nustate toki etiketa? Jav? Kodel kitose sferose aptatnaujantiems zmonems nepaliekami arbatpinigiai? Tik jus galvojat kad aptarnaujat zmones?
Beje jei nebutu padaveju nueiciau ir pasiimciau pats maista. Anoks cia sunkumas. Bent nenuvalgytu nuo virsaus kol maistas laukia po lempa kad neatsaltu..
@Marija
Taip poniute tai yra etiketas palikti arbatpinigius, as taip pat esu dirbes tiek barmenu tiek padaveju ir mokiausi tam kelerius metus, o apie administratoriaus pareigas jaigu neismanot tai patylekit, kitas dalykas jai padavejas nepasitiko ko cia panikuot atsisedat lauket atsilaisvins ateis, manau nesuprantat koks kruvis tenka padavejui ir kad 1 metu jis negali buti 5 vietose. Kitas dalykas manau kai prieme uzsakyma jusu jis pakartojo viska tad klaidu priimant uzsakyma but negalejo, zinoma jai jie ten veliau isidirbinejo t. T. Tai yra nepriimtina nes smugdo ymones varda, bet ir jums siulyciau pasidomet kas kokius darbus atlieka ir kaip viskas turi but aptarnavimo srityje bei kokia ir nuo ko priklauso padeka tai vietai.
@Marija
Marija, autorius tai vyras :))))). Juokinga
Padavėjai restoranuose mažai uždirba taigi ir pakliūna dirbti ne aukščiausio kultūrinio lygio. Restoranų lankytojai dažniausiai "iš ubago pavirtę ponais" . Taigi ir kultūra čia...
@Ale va
O padavejai- ponai, virte ubagais
Padirbk tu padaveju, tada gal suprasi ka tai reiskia. Man teko dirbt, meciau. Uz toki atlyginima nemanau kad kazkam butu malonu toki darba dirbti, toks darbas fiziskai baisiai vargina ir ne tik o dar ir psihologiskai nuo visu tokiu klijantu vemt norisi kai ateina tokie ponai nors is aprangos tikrai nera turtingas. Tad manau tiesiog per mazai moka siems zmonems uz toki sunku darba nors ir kaip jis atrodytu paprastas taciau tai sunkus darbas. Jei butu didesni atlyginimai galbut ir ateitu labiau issilavine zmones ir labiau dziaugtusi savo uzdarbiu bei darbu. Pripazinkim minimali alga padavejo tikrai menkina zmogaus saviverte.
@Greta
Pati dirbu toki pati darba ir tikrai yra sunku visada islikti mandagiai. Ypac kai ateina kiekvienas su savo pretenzijom ir nepasitenkinimais. Norisi tiesiog paimt ir pasiust... Esme yra tame, kad jei klijentai nori mandagaus aptarnavimo, tai visu pirma ir patys turetu but mandagesni. Nes padaveja tikrai nera atsakinga uz visa bara ir dar plius virtuve. O atsiimt turi uz visus..
@Greta
Greta - kuo tas darbas toks sunkus ir kokias atsakomybes tu neši ? Fiziškai, taip , sunkus - visą dieną ant kojų, taip pat ir pardavėjų, statybininkų, mokytojų, policinikų ir t.t. Alga per maža ? Tai ko ten eit tada, normalus padavėjas kuris stengsis tikrai su arbata gaus 1k-1,5k ir daugiau. Tai ar tai maža alga ? Žinoma priklauso nuo vietos, bet ten kur yra srautas ir kainos aukštesnės žmonės palieka ir po 5-10e, tai per vakarą antrą algą ir daugiau susirenki. Tikrai kai kur restoranuose atėjus norisi "pamokyt" padavėjus kaip dirbt nes eina dauguma jaunų, nerimtai žiūrinčių žmonių dirbt. Tai atsirėmę plepa, įrankius valo , krauna, triukšmauja - kai tokiose vietose vakarienė kainuoja 50-100e aš tokių garsų nenoriu girdėt, apie can can nekalbu ten ir liaudis tokia... ir aptarnavimas galimas..
Kalbant apie šitą konkretų restoraną, tai man asmeniškai tragiška aplinka, nesuprasi ar striptizo klubas ar pobūvių salė.. Bet aptarnavimas buvo mums labai malonus, maistas labai geras. Dėl aplinkos - reikėjo poros taurių kad nebekreipt.. :D
Straipsnis toks arogantiškas bet galvojant kad žmogus_kritikas eina į tokią vietą vertinimui tai ir žiūri kas gerai kas ne.
Dėl padavėju pasitinkančiu tai man čia toks po sovietinis mąstymas, taip prancuzyjojej, italijoj gal ir gali restoranas turėt admina, bet lt būna tie patys padavėjai pasitinka, pasodina, atneša menu ir aptarnavimo nematau problemos.
Dėl - atsiminimo užsakymo, manau geruose restoranuose ir turi tokie žmonės būti nes patiekalų nedaug ir juos atsimint neturėtu but labai sunku - tai autorius vėl čia ..
Čia kaip visada būna vietų kur visada gerai, kitur kaip kuris šefas, kaip sezonas ar ne tai daug priklauso, palangoj kai sezonas tada ir sunku kažko tikėtis nes ima į personalą tik kas nori, ne sezono metu gal ir stengias labiau dėl tos arbatos ir pasirinkimas didesnis.
Skanaus!
Kalbant apie šitą konkretų restoraną, tai man asmeniškai tragiška aplinka, nesuprasi ar striptizo klubas ar pobūvių salė.. Bet aptarnavimas buvo mums labai malonus, maistas labai geras. Dėl aplinkos - reikėjo poros taurių kad nebekreipt.. :D
Straipsnis toks arogantiškas bet galvojant kad žmogus_kritikas eina į tokią vietą vertinimui tai ir žiūri kas gerai kas ne.
Dėl padavėju pasitinkančiu tai man čia toks po sovietinis mąstymas, taip prancuzyjojej, italijoj gal ir gali restoranas turėt admina, bet lt būna tie patys padavėjai pasitinka, pasodina, atneša menu ir aptarnavimo nematau problemos.
Dėl - atsiminimo užsakymo, manau geruose restoranuose ir turi tokie žmonės būti nes patiekalų nedaug ir juos atsimint neturėtu but labai sunku - tai autorius vėl čia ..
Čia kaip visada būna vietų kur visada gerai, kitur kaip kuris šefas, kaip sezonas ar ne tai daug priklauso, palangoj kai sezonas tada ir sunku kažko tikėtis nes ima į personalą tik kas nori, ne sezono metu gal ir stengias labiau dėl tos arbatos ir pasirinkimas didesnis.
Skanaus!
Dar vienas susireikšminęs "inteligentas"
Ot problema rado iš gero gyvenimo
Palangos padavėjų elgesys įsiutino kaip reikalas: ačiū už sugadintą vakarą