• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Agurkai dažnai greitai pradeda gesti ir patampa gleivėtais bei nebetinkamais vartojimui, tačiau jų galiojimo laiką galima gerokai prailginti naudojant vieną virtuvės priemonę.

Agurkai dažnai greitai pradeda gesti ir patampa gleivėtais bei nebetinkamais vartojimui, tačiau jų galiojimo laiką galima gerokai prailginti naudojant vieną virtuvės priemonę.

REKLAMA

Vasarą salotos tampa puikiu būdu atsigaivinti ir maitintis sveikiau, tačiau kai kurie jų ingredientai, pavyzdžiui, agurkai, greitai genda. Visa tai dažniausiai nutinka dėl jų netinkamo laikymo, rašoma express.co.uk.

Popierinio rankšluosčio triukas

Agurkai dažnai parduodami sandariai suvynioti į plastiką, bet dėl didelio vandens kiekio juose kaupiasi drėgmė, todėl ši daržovė tampa itin jautri bakterijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šios priežasties jie greitai pradeda pūti, tampa gleivėti ar net supelija dar nespėjus jų suvartoti. Laimei, maisto laikymo ekspertai iš „Mill“ atskleidė paprastą triuką: tam tereikės kelių minučių jūsų laiko ir popierinio rankšluosčio.

REKLAMA

Ekspertai pataria: „Nuplautus ir nusausintus agurkus reikėtų suvynioti į popierinį rankšluostį prieš dedant į plastikinį maišelį. Taip sugeriamas drėgmės perteklius ir sumažėja kondensato kaupimosi ant agurko paviršiaus rizika, dėl ko padedama išvengti greito sugedimo.“

Kadangi agurkai per žievelę išskiria daug drėgmės, svarbiausia juos laikyti sausai ir erdviai. Laikant juos su popieriniu rankšluosčiu, drėgmės perteklius bus sugertas, todėl agurkai ilgiau išliks traškūs ir švieži.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik labai svarbu prieš dedant agurkus į šaldytuvą juos gerai nuplauti – ant paviršiaus esančios bakterijos gali paskatinti gedimą.

Viskas, ką reikia padaryti:

  • trumpai palaikykite agurkus po tekančiu vandeniu;
  • nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu;
  • įsitikinkite, kad jie visiškai sausi;
  • suvyniokite į švarų popierinį rankšluostį;
  • laikykite atvirame inde apatiniame šaldytuvo stalčiuje.

Papildomas patarimas: niekada nelaikykite agurkų šalia pomidorų. Nors jie puikiai dera salotose, pomidorai išskiria etileno dujas – jos pagreitina vaisių ir daržovių nokimą. Dėl to greičiau genda ir agurkai.

Laikydami agurkus atokiai nuo pomidorų, šaldytuve – dar geriau, jei atskirame inde – ženkliai prailginsite jų galiojimo laiką. Taip ne tik išvengsite maisto švaistymo, bet ir ilgiau mėgausitės traškiais šviežiais agurkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų