• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Senas geras vaflių pyragas – labai dažnai visų pamirštas, bet man – vienas skaniausių saldumynų, kuris primena vaikystę. Taip pat tai vienas paprasčiausiai pagaminamų saldumynų – tereikia turėti vaflių, sutepti mėgstamu kremu ir saldėsis jau paruoštas. Žinoma, skaniausia, kai sutepti vafliai dar pastovi šaldytuve, bet nekantriausi gali skanauti iškart“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

„Senas geras vaflių pyragas – labai dažnai visų pamirštas, bet man – vienas skaniausių saldumynų, kuris primena vaikystę. Taip pat tai vienas paprasčiausiai pagaminamų saldumynų – tereikia turėti vaflių, sutepti mėgstamu kremu ir saldėsis jau paruoštas. Žinoma, skaniausia, kai sutepti vafliai dar pastovi šaldytuve, bet nekantriausi gali skanauti iškart“, – sako tinklaraštininkė Liucija.

REKLAMA

Reikės: 300 g didelių stačiakampių vaflių giliu ornamentu

Šokoladiniam kremui: 100 g pieniško šokolado; 1,5 skardinės kondensuoto saldaus pieno; 1,5 valg. š. saldžios kakavos; 6 valg. š. sviesto; 2 valg. š. pieno.

Kokosiniam kremui: 1 maža skardinė atšaldyto kondensuoto saldaus pieno; 170 ml nesaldžių, smulkių kokoso drožlių.

Karameliniam kremui: 1 skardinė karamelizuoto saldaus pieno; 50 g sviesto.

Šokoladinis kremas: sviestą ištirpiname prikaistuvyje ant silpnos ugnies, sudedame šokoladą, sumaišome, ištirpiname. Toliau sudedame likusius kremo ingredientus, kaitiname ant silpnos ugnies ~15 min vis maišant, kol gauname vientisą masę. Paliekame kremą atvėsti. Vaflių pertepimas: naudojau pusę didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.

REKLAMA
REKLAMA

Kokosinis kremas: kondesuotą pieną sumaišome su kokoso drožlėmis. Geriausia naudoti kondensuotą pieną iš šaldytuvo, kad būtų šaltas ir tirštesnis. Vaflių pertepimas: naudojau ½ likusių didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.

REKLAMA

Karamelinis kremas: sviestą ištirpiname prikaistuvyje ant silpnos ugnies, sudedame karamelizuotą pieną, išmaišome, kaitiname, kol gauname vientisą, blizgią masę. Atvėsiname. Vaflių pertepimas: naudojau ½ likusių didelių vaflių porcijos, visus vaflius pertepame, tik ant paskutinio vaflio netepame kremo, suvyniojame į foliją, dedame į šaldytuvą, ant vaflių uždedame sunkų stiklainį ar kitą daiktą, kad vafliai gerai susispaustų.

Vaflius paliekame šaldytuve per naktį, ar bent 3 valandoms. Supjaustome norima forma ir skanaujame!

Šaltinis: Lithuanian in the USA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų