Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Lietiniai su jautiena (Nuotr. Ritos receptai)

Namuose turite mėsos ir norite nustebinti šeimą gardžiais patiekalais? Tuomet išbandykite šį lietinių receptą, kuris galbūt nukels jus atgal į vaikystę. 

7

Namuose turite mėsos ir norite nustebinti šeimą gardžiais patiekalais? Tuomet išbandykite šį lietinių receptą, kuris galbūt nukels jus atgal į vaikystę. 

REKLAMA

Blynams reikės: 4 šaukštai tirpinto sviesto, 4 kiaušiniai, 1 stiklinė arba puodelis pieno ( 250-300 ml. ), 1 stiklinė arba puodelis, tokio pačio tūrio kaip pienui, miltų, druskos.

Jautienos įdarui: 600 g. virtos jautienos, 1 lapkotinio saliero stiebą, 1 svogūną, kelis saulėje džiovintus pomidorus, pipirų, raudonėlio, druskos, 200 ml. neriebios grietinėlės.

REKLAMA

Gaminimas:

Susmulkiname svogūną, salierą, dedam smulkintus pomidorus, raudonėlį, pabarstome pipirais ir pilam į riebalais pateptą karštą keptuvę.

Pakepinam kol svogūnai suminkštės, dedame druskos, pilame grietinėlę ir patroškiname kol truputį sutirštės.

Sumalame virtą jautieną ir sumaišome su pakepinta mase. Jeigu masė sausoka įpilame mėsos virimo metu susidariusio sultinio. Lietiniams ištirpiname sviestą, atvėsiname, tada dedame kambario temperatūros kiaušinius ir plakame, pilame kambario temperatūros pieną, dedame miltus, druską ir maišome, kad neliktų gumuliukų.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu tirpintą sviestą supilsite į šaltus kiaušinius ir pieną, galite sugadinti tešlą! Aš dariau mažus vieno samtuko blynelius. Iš šios normos gavosi 22 lietiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų