REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valgomoji soda – paprasti ir galingi milteliai. Jie nebrangūs, jų įsigyti galima visur ir juos galima naudoti įvairiausiais būdais namų ruošoje. Be to, valgomoji soda tinka ne tik pyragams bei saldumynams ruošti, bet ir namų valymui.

Valgomoji soda – paprasti ir galingi milteliai. Jie nebrangūs, jų įsigyti galima visur ir juos galima naudoti įvairiausiais būdais namų ruošoje. Be to, valgomoji soda tinka ne tik pyragams bei saldumynams ruošti, bet ir namų valymui.

REKLAMA

Todėl pravartu visada virtuvės spintelėje turėti dėžutę valgomosios sodos, jei kartais prireiktų ką nors gerai išvalyti natūraliu būdu. Reikėtų žinoti, kad kepimo milteliai ir valgomoji soda (kitaip – sodos bikarbonatas) yra dvi skirtingos priemonės.

Kartais jie atrodo visiškai vienodai ir abu yra rauginimo medžiagos, bet valgomajai sodai aktyvuoti reikia rūgšties – pavyzdžiui, truputį acto, kai tuo tarpu kepimo miltelius tereikia sumaišyti su skysčiu. Vis dėlto, kepimo miltelių reikia naudoti tris kartus daugiau, nei valgomosios sodos, nes jie nėra tokie stiprūs, rašoma dailystar.co.uk.

Štai keletas namų švaros gudrybių su valgomąja soda, kurias verta išbandyti:

Kilimai

Valgomoji soda gali atgaivinti kilimus ir iš jų pašalinti nemalonius kvapus. Pakaks ja nubarstyti kilimą ir palikti per naktį, o ryte gerai išsiurbliuoti. Jei kilimas turi ryškesnių dėmių, iš valgomosios sodos ir vandens pasigaminkite pastos – ją užtepkite, palikite kuriam laikui veikti, tada nuvalykite, ir prieš siurbliuodami palaukite, kol valoma vieta gerai išdžius. Šis metodas taip pat tinka čiužiniams, ir labai pravers, jei turite mažų vaikų, kuriems kartais pasitaiko prišlapinti lovą.

REKLAMA
REKLAMA

Keptuvės

Savo mėgstamiausią keptuvę šveičiate ir šveičiate, bet vis tiek lieka pridegusio ar pridžiuvusio maisto likučių, ir vidinis paviršius nebetviska taip, kaip anksčiau? Tai tikrai nemalonu!

REKLAMA

Bet jei į keptuvę pripilsite vandens ir pakaitinsite su keliais valgomaisiais šaukštais sodos, pastebėsite, kaip šie nešvarumai tiesiog atšoka. Jei dėmės labai įsisenėjusios, galite dar įmesti ir indaplovės tabletę – tuomet keptuvė po procedūros tiesiog tviskės švara!

Kriauklių angos

Jei iš kriauklės nuleidžiamosios angos sklinda nemalonus kvapas arba jei ji pradėjo kimštis, tuomet čiupkite savo valgomosios sodos dėžutę!

Maždaug 200 g sodos supilkite į kriauklės nuleidžiamąją angą, o tada ant viršaus užpilkite tiek pat baltojo acto. Angą uždenkite drėgna šluoste ir taip palikite 5–10 minučių. Tuomet nuskalaukite verdančiu vandeniu – jūsų vamzdžiai ir vėl turėtų būti švarūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų