Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jaučiu didelę silpnybę sotiems ir skaniems bulviniams patiekalams. Bulvių plokštainis, kaip vadiname jį kugeliu, yra mano pats mėgstamiausias su spirgučių padažu. Tarkuotas bulves užpilkau karštu pienu ir plokštainis tampa lipnus ir minkštas, taip kugelį gaminti išmokė mane mama“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

„Jaučiu didelę silpnybę sotiems ir skaniems bulviniams patiekalams. Bulvių plokštainis, kaip vadiname jį kugeliu, yra mano pats mėgstamiausias su spirgučių padažu. Tarkuotas bulves užpilkau karštu pienu ir plokštainis tampa lipnus ir minkštas, taip kugelį gaminti išmokė mane mama“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos: 6; Užtruksite apie 50 min. Ingredientai: 1,5 kg bulvių; 2 kiaušiniai; 1 didelis svogūnas; 500 ml pieno; 1 v. š. lydytų kiaulės taukų; Žiupsnelis pipirų; Druskos pagal skonį.

Spirgučių padažui: 200 g kiaulienos šoninės; 1 svogūnas; Pundelis laiškinių česnakų; 1 v. š. miltų; Druskos pagal skonį; 200 ml grietinėlės.

Kugelio receptas

Bulves ir svogūną nulupame, sutarkuojame. Pieną pakaitiname iki virimo.  Į bulvių masę mušame kiaušinius, beriame druskos, pipirų. Gerai išmaišome. Bulves užpilame pakaitintu pienu. Masę permaišome. Kepimo skardą patepame lydytais kiaulių taukais (jei neturite tepkite aliejumi) ir supilame bulvių masę. Pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame 45 min.

Pasiruošiame spirgučių padažą. Šoninę supjaustome mažais kubeliais. Svogūną nulupame ir pasmulkiname. Spirgučius pakepiname iki gražios auksinės spalvos. Į keptuvę sudedame svogūnus, taip pat pakepiname, kol gražiai paruduos. Beriame miltus, gerai išmaišome. Supilame grietinėlę ir kaitiname, kol padažas sutirštės. Gardiname druska ir smulkintais laiškiniais česnakais. Skanaujame.

Tikrai taip, toks pats skaniausias... O padažą gaminkite pagal save.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų