Jums reikės: 500g kiaulienos faršo, 1 didelė riekelė batono, 50 ml pieno, 1a.š. krakmolo, 1v.š. smulkiai tarkuoto svogūno, 1/2a.š. druskos, 1/2a.š. česnako miltelių arba maža skiltelė česnako, pora šauktų miltų
Padažas: 200g pievagrybių, 100ml riebios grietinėlės, 1/2 svogūno, 2v.š. aliejaus, 50g sviesto, 1a.š. čiobrelio, druskos ir pipirų pagal skonį
Kotletams batoną pamerkti piene. Faršą sumaišyti su tarkuotu svogūnu, krakmolu prieskoniais ir mirkytu batonu, bei pienu, kuriame mirko. Viską minkyti 5-10 min rankomis, kad taptų vientisa.
Suformuoti 6 kamuoliukus, apvolioti juos miltuose ir kepti gerai įkaitintame aliejuje. Apkepti iš abiejų pusių, tada uždengus dangčiu ant silpnos ugnies kepti apie 10min.
Padažui svogūną smulkiai sukapoti ir pakepinti aliejuje ir svieste. Kepinti, kol svogūnai suminkštės ir taps gelsvi.
Pievagrybius supjaustyti stambokais gabalėliais ir kepti didelė keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol taps auksiniai. Apkeptus pievagrybius sumaišyti su svogūnais, berti čiobrelius, druską ir pipirus.
Pilti grietinėlę ir pakaitinti ant silpnos kaitros, kol padažas kiek patirštės. Karštą padažą pateikti su kotletais.
Recepto šaltinis: Skanūs kąsneliai