• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apniukęs oras suteikia galimybę pabūti namuose ir pasimėgauti gardžiais, kvapniais naminiais patiekalais. Vienas tokių: naminiai kotletukai, kurių skonis nepaliks abejingų. 

6

Apniukęs oras suteikia galimybę pabūti namuose ir pasimėgauti gardžiais, kvapniais naminiais patiekalais. Vienas tokių: naminiai kotletukai, kurių skonis nepaliks abejingų. 

REKLAMA

Jums reikės: 500g kiaulienos faršo, 1 didelė riekelė batono, 50 ml pieno, 1a.š. krakmolo, 1v.š. smulkiai tarkuoto svogūno, 1/2a.š. druskos, 1/2a.š. česnako miltelių arba maža skiltelė česnako, pora šauktų miltų

Padažas: 200g pievagrybių, 100ml riebios grietinėlės, 1/2 svogūno, 2v.š. aliejaus, 50g sviesto, 1a.š. čiobrelio, druskos ir pipirų pagal skonį

Kotletams batoną pamerkti piene. Faršą sumaišyti su tarkuotu svogūnu, krakmolu prieskoniais ir mirkytu batonu, bei pienu, kuriame mirko. Viską minkyti 5-10 min rankomis, kad taptų vientisa.

Suformuoti 6 kamuoliukus, apvolioti juos miltuose ir kepti gerai įkaitintame aliejuje. Apkepti iš abiejų pusių, tada uždengus dangčiu ant silpnos ugnies kepti apie 10min.

REKLAMA
REKLAMA

Padažui svogūną smulkiai sukapoti ir pakepinti aliejuje ir svieste. Kepinti, kol svogūnai suminkštės ir taps gelsvi.

Pievagrybius supjaustyti stambokais gabalėliais ir kepti didelė keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol taps auksiniai. Apkeptus pievagrybius sumaišyti su svogūnais, berti čiobrelius, druską ir pipirus.

Pilti grietinėlę ir pakaitinti ant silpnos kaitros, kol padažas kiek patirštės. Karštą padažą pateikti su kotletais.

Recepto šaltinis: Skanūs kąsneliai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų