Mikrobangų krosnelėje pakaitinkite šį mišinį: ilgai tviskės švara

Ieškote patarimų, kaip iš išorės ir vidaus valyti mikrobangų krosnelę? Daugelis jas naudoja kasdien – ir patiekalams ruošti, ir greitai pasišildyti pietų ar vakarienės likučius. Dažnai naudojamos mikrobangų krosnelės gali greitai pradėti kaupti išsiliejusius skysčius, maisto dėmes ir nemalonius kvapus.

Mikrobangų krosneles reikia reguliariai valyti, kad jos tinkamai veiktų ir kad jose paruoštas maistas būtų toks pat skanus, kaip anksčiau, pataria Victoria Miller, išmaniųjų įrenginių ekspertė iš ao.com.

Jei norite pašalinti bakterijas ir užkirsti kelią nemaloniems kvapams, ekspertai mikrobangų krosnelę valyti rekomenduoja kas savaitę arba kas tris – keturias savaites, priklausomai nuo to, kaip dažnai ją naudojate.

Jei joje dažnai šildote įvairius likučių palikti galinčius patiekalus (pavyzdžiui, sriubas, kurios gali išsilieti), mikrobangų krosnelę gali tekti valyti ir dar dažniau, o išsiliejusią sriubą ar trupinius reikia nušluostyti iškart po naudojimo. Jei mikrobangų krosnelės reguliariai nevalysite, jos viduje likę maisto likučiai sukietės ir juos išvalyti vėliau bus daug sunkiau, rašoma housebeautiful.com.

Prieš pradėdami valyti, pasiruoškite šiais priemones bei medžiagas:

Mikrobangų krosnelei tinkamą dubenėlį su vandeniu; Citrinos; Mikropluošto šluostę; Virtuvinį rankšluostį; Baltojo acto; Kempinę; Indų ploviklio.

1 žingsnis: Iššluostykite mikrobangų krosnelės vidų

Susiruošę valyti mikrobangų krosnelę, visų pirma ištraukite besisukančią lėkštę ir ją išplaukite rankomis su indų plovikliu ir karštu vandeniu. Tuomet kempine ar šluoste pašalinkite iš mikrobangų krosnelės vidaus visus maisto likučius ir dėmes.

Rosie Clarke iš „Miele GB“ pataria pradėti nuo biresnių maisto likučių surinkimo šiltu vandeniu sudrėkinta šluoste ir trupučių ploviklio – čia puikiai tiks ir paprastas indų ploviklis. Ji įspėja būti atsargiems ir nenaudoti pernelyg daug vandens, kad nepažeistumėte savo įrenginio.

2 žingsnis: Giluminis mikrobangų krosnelės vidaus valymas

Jei mikrobangų krosnelės viduje sukursite garų kupiną atmosferą, tai padės atkabinti priskretusias maisto dėmes ir aptirpdyti įsisenėjusius riebalus. Mikrobangų krosnelę galima valyti citrina arba baltuoju actu – kaip jums labiau patinka.

Greitas ir lengvas būdas išvalyti mikrobangų krosnelę yra į nedidelį mikrobangų krosnelei tinkamą indą įpilti vandens su šaukštu acto arba citrinų sulčių. Tuomet mikrobangų krosnelę įjunkite penkioms minutėms, kad visi priskretę nešvarumai atsileistų.

Praėjus šiam laikui atsargiai išimkite indą ir palaukite, kol jis atvės, maždaug penkias minutes. Tada šlapiu popieriniu rankšluosčiu ar medžiagine šluoste iššluostykite mikrobangų krosnelės vidų. Dėl aukštos temperatūros visi riebalai, įsisenėjusios dėmės ir maisto likučiai lengvai nusivalys.

REKLAMA

3 žingsnis: Išvalykite mikrobangų krosnelę iš išorės

Nepamirškite išvalyti ir mikrobangų krosnelės išorinės dalies. Iš išorės ją nupurkškite vandens ir acto mišiniu, o tada nušluostykite virtuvine mikropluošto šluoste. Ilgalaikis kontaktas su valymo priemonės gali pažeisti nerūdijančio plieno mikrobangų krosnelę, todėl, jei galite, visuomet rinkitės natūralias priemones.

Norite, kad mikrobangų krosnelės durelės tiesiog tviskėtų švara? Jas lengvai ir nepalikdami žymių ant permatomų durelių išvalysite „E–cloth“ stiklo valymui ir blizginimui skirtu valikliu. Juo pakaks tiesiog išpurkšti dureles ir jas nuvalyti vandeniu paprasta šluoste. Mikrobangų krosnelė visai netrukus jau tviskės švara.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų