Tačiau jei tikitės sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį arba iš savo mitybos raciono išbraukti kiaušinius, galite pasidomėti, ar vietoj majonezo galite naudoti kitus padažus ar užpilus.
Grietinė
Grietinė gali suteikti gaivaus skonio beveik bet kuriam receptui, kuriame naudojamas majonezas. Be to, joje nedideliais kiekiais yra keletas vitaminų ir mineralų, įskaitant vitaminą A, riboflaviną ir vitaminą B12.
Grietinę galite naudoti receptuose, kuriuose reikia majonezo, tiesiog įmaišydami tokį patį kiekį, rašo healthline.com.
Išbandykite ją dėti į salotas, užtepėles, sumuštinius, kad suteiktumėte mėgstamiausiems receptams gaivaus atspalvio.
Humusas
Dėl savo švelnios tekstūros ir sodraus skonio humusas yra universalus ingredientas, kurį galite keisti majonezu įvairiuose patiekaluose.
Be to, jis labai maistingas, jame gausu skaidulų, baltymų ir kelių mikroelementų.
Nors humusas gali būti tinkamas pakaitalas ne visiems receptams, kurių sudėtyje yra majonezo, jis puikiai tinka apkepams ir sumuštiniams.
Taip pat galite jo dėti į makaronus ar tuno salotas, kad padidintumėte bendrą baltymų ir skaidulinių medžiagų kiekį ir suteiktumėte patiekalams tirštos, kreminės tekstūros.
Graikiškas jogurtas
Nors graikiškas jogurtas yra mėgstamas pusryčių maistas, jis taip pat yra puikus majonezo pakaitalas daugelyje kitų receptų.
Graikiškame jogurte yra ne tik daug baltymų, bet ir puikus mikroelementų, įskaitant fosforą, vitaminą A, kalcį ir cinką, šaltinis.
Graikiškas jogurtas gali suteikti tirštos, kreminės tekstūros tokiems receptams kaip kiaušinių, vištienos ar tuno salotos.
Jį taip pat galite naudoti vietoj majonezo, kad padidintumėte mėgstamų naminių salotų padažų maistinę vertę ir skonį.
Naminio majonezo receptas
Jį galite naudoti bet kokiame recepte, kuriame reikia majonezo, įskaitant salotas, sumuštinius ir užtepėles.
Ingredientai:
- 1 kiaušinio trynys
- 1 puodelis (237 ml) alyvuogių aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas (15 ml) citrinos sulčių
- druskos
Gamybos eiga:
- Suplakite citrinos sultis ir kiaušinio trynį.
- Lėtai supilkite alyvuogių aliejų ir toliau plakite, kol jis gerai įsigers.
- Pagal skonį pagardinkite druska.
- Jei esate nėščia, šiam receptui gaminti galite naudoti pasterizuotus kiaušinius, nes jame yra žalio kiaušinio.
Nepasterizuotame žaliame kiaušinyje gali būti bakterijų, galinčių sukelti apsinuodijimą maistu. Tačiau, pasak Jungtinių Valstijų žemės ūkio departamento, žalius pasterizuotus kiaušinius valgyti saugu.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!