Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Pas mus įtaką turėjo austrų vengrų virtuvė. O šitom rašliavom Landsbergių klanas.
Prieš kokius 200 m Lietuvoj jokių šaltibarščių nebuvo ir kaimiečiai negamino. Turėjom promočiutę 1902 gimimo ir pasakojo. Buvo šaltsriubės iš jaunų daržovių lapų, pieno, rauginto pieno ar vandens, saldžios šaltos sriubos, kompotai su sklindžiais, mutinys ( saldus šulinio vanduo su duonos gabaliukais).
Geriau jinai mano bibi paciulptu suka, negu siūlytų tuos cepelinus
Lituanistė iš Vilniaus pedagoginio
Lituanistė iš Vilniaus pedagoginio
@Lietuvis Apie žodžio rašybą. Jei vyras turi normalaus dydžio organą, tai roašoma bYbis arba bibYs, tei turi tikrai didelį, rašome bYbYs. O jei organas mažytis, prilygstantis klitoriui, tada rašome bibis. Tokio dydžio organo, iš esmės, pačiulpti neįmanoma. Kalima tik laižyti.
Tu esi padlu padla
Manau kad reikia uždrausti cepelinus o kas gamins ar valgys bausti
@Tt Kaip tai - UŽDRAUSTI? Taigi už skiepą cepelinų porciją siūlė.
Nėra tarkos,nėra cepelinų
Nėra tarkos,nėra cepelinų
Cepelinai atsirado tada ,kai atsirado tarkos.
@Nėra tarkos,nėra cepelinų Skalbinius pradėjo skalbt tik kai atsirado skalbimo mašinos?:D
@Tavo logika Tavo durnumas,skalbti galima įvairiai,nors iš kur taunpinot,sorosiukų nemoko ką nors sužinoti daugiau,,o štai bulvių cepelinams neprikramtysi,krakomolas irgi gerokai vėliau atsirado,nei dvarponiai kėkštus valgė.
Pats tikriausias sovietmečio produktas
Pats tikriausias sovietmečio produktas
Yra mūsų vatnykai ir maršyyystai
Pats senoviškiaus ir liaudiškiausias lietuvių patiekalas nuo gilios senovės: virtos varnos.Didikų stalai puošėsi lenkų,vakarų Europos patiekalais.
@Jeigu rimtai Visiška nesąmonė. Varnų nei didikai, nei ten neturtingi nevalgė. Gal tik tikrai iš bado, at iš kvailumo kai kas kaip dabar
@Ne Pasiskaityk bent Donelaitį
@Jeigu rimtai Buvo naudojamos maistui, bet gana trumpai. Jos, kaip dvėselėnos lesikės nešiojo ligas ir jų visi saugojosi. Lietuviai nuo seno valgė vandens paukščius, žuvį, kiaulieną, jautieną, avis laikė vilnai bet ir valgė, ožkos pienui.
@Varnos Baudžiauninkai avis,jautieną......,gal ir fazanus,juoduosius ikrus?
@Jeigu rimtai Balvonėli, varnas tik Kuršių nerijoje valgė.
Ir tai tik iš bado.
@Cc Bet neginčijat,kad čia lietuviškas tautinis,o ne sovietinis patiekalas
Su tais savo sovietmečiais,greičiau baltarusų patiekalas.Jie vadina bulviniais koldūnais,o cepelinai iš vokiečių kalbos.
Nijolės Marcinkevičienės knyga, išleista Nacionalinio liaudies kultūros centro. Tegul paskaito šita...ir visiems rekomenduoju.

Skaitomiausios naujienos




Į viršų