REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įžymus virtuvės šefas sako, kad kiaušinių lukštų poringumas gali pakeisti kiaušinių skonį ir išdavė, jog, greičiausiai, kiaušinius laikote netinkamoje vietoje – šią klaidą daro dažnas.

Įžymus virtuvės šefas sako, kad kiaušinių lukštų poringumas gali pakeisti kiaušinių skonį ir išdavė, jog, greičiausiai, kiaušinius laikote netinkamoje vietoje – šią klaidą daro dažnas.

REKLAMA

Džeimsas Martinas pasidalijo vienu iš geriausių patarimų, ragindamas „nelaikyti kiaušinių šaldytuve“.

Įžymus virtuvės šefas ketvirtadienį pasirodė ITV laidoje „This Morning Show“ ir parodė, kaip iškepti klasikinį Viktorijos biskvitą, naudojant dviejų skirtingų rūšių kiaušinius.

Jis pagamino du biskvitus – vieną su ančių, o kitą su vištų kiaušiniais – ir paaiškino, kad kiaušinių kokybė yra labai svarbi norint iškepti lengvą ir purų biskvitą, rašoma dailystar.co.uk.

Nelaikykite kiaušinių šaldytuve

Vedėjai Holly Willoughby ir Filipas Šofildas atkreipė dėmesį į skirtumą, kad vienas tortas sugriuvo, o kitas atrodė tamsesnis.

REKLAMA
REKLAMA

„Pažiūrėkite, koks skirtumas! Viskas dėl to, kad naudoti skirtingi kiaušiniai. Jie buvo kepti identiškose skardose ir matote, jei prapjaunu vidurį, tai beveik kaip Madeiros pyragas, lengvesnės tekstūros. Jei galite gauti ančių kiaušinių, jie puikiai tinka“, – sakė šefas.

REKLAMA

Tada Džeimsas pasidalijo patarimu maisto gaminimo gerbėjams, sakydamas: „Jie beveik permatomi, porėti – na, visi kiaušiniai yra porėti, todėl, beje, nedėkite jų į šaldytuvą. Jie sugeria visus skonius iš šaldytuvo.“

Profesionalus šefas taip pat pasidalijo būdu, kaip pasigaminti kiaušinienės su trumais neišleidžiant daug pinigų įmantriam ingredientui.

„Restorane trumą įdedame į dubenį su ryžiais, o ant viršaus dedame kiaušinius, dubenį apvyniojame maistine plėvele ir paliekame per naktį, – paaiškino jis. – Kai ryte gaminate iš šių kiaušinių, gaunate kiaušinienę su trumais, tačiau jų joje nėra. Trumų skonis įsigėrė į patį kiaušinį.“

Taigi, jei nenorite, kad kiaušiniai sugertų kitų šaldytuve esančių maisto produktų kvapų, geriausia juos laikyti sausoje, vėsioje vietoje.

Ką čia pezat durndukai.
Po kelių dienų jei bus laikomi ne šaldytuve prasmirs.
Staska. Aukso žodžiai.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų