Jums reikės: 500 gramų faršo, 1 kiaušinio, 2 valgomųjų šaukštų krakmolo, 1 valgomojo šaukšto majonezo, druskos, pipirų, 1 svogūno.
Įdarui: 2 virtų kiaušinių, 1 valgomojo šaukšto majonezo, tarkuoto sūrio.
Padažui: svogūnų, morkų, grietinėlės, pieno.
Iš pradžių kiaušinius susitarkuojame bei susimaišome su majonezu ir sūriu. Viską pagardiname druska ir pipirais.
Tuomet faršą susimaišome su visais ingredientais. Šlapiomis rankomis suformuojame kukulius, į kurių vidų dedame įdaro.
Užsikaičiame vandens bei įdedame vištienos sultinio kubelį arba šaukštelį (žiūrint kokius naudosite).
Maltinukus dedame į verdantį sultinį bei leidžiame silpnai virti. Kai šie iškils, paverdame nuo 5 iki 10 minučių lengvai pamaišant.
Per tą laiką pasidarome padažą:
Svogūną pakepiname ant sviestuko iki skaidrumo. Sudedame griežinėliais supjaustytas morkas bei kelias minutes pakepinti.
Užbarstome dideliu šaukštu miltų, pamaišome bei užpilame grietinėle ir pienu, išpaudžiame česnako skiltelę. Pasgardiname druska ir pipirais. Kai padažas pradės tirštėti, sudedame kukulius bei maždaug 10 minučių patroškiname viską, atsargiai pavartydamos. Pabarstome šviežiomis petražolėmis bei patiekiame. Skanaus!
Šaltinis: https://worldrecipes.eu/lt