REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį penktadienį švenčiama nacionalinė grilio diena, todėl TV3 laida „Lidl grilio talentai“ gaminti kvies ir mažus, ir didelius. O kadangi šio vakaro tema – šeima, dalyviams teks pagaminti ir tokius patiekalus, kurie tiktų patiems didžiausiems gurmanams, ir patiems reikliausiems valgytojams – vaikams. Kuriai šeimai su šia užduotimi pavyks susidoroti geriau? Kuris patiekalas labiau patiks laidos vedėjui Vytarui Radzevičiui?

Šį penktadienį švenčiama nacionalinė grilio diena, todėl TV3 laida „Lidl grilio talentai“ gaminti kvies ir mažus, ir didelius. O kadangi šio vakaro tema – šeima, dalyviams teks pagaminti ir tokius patiekalus, kurie tiktų patiems didžiausiems gurmanams, ir patiems reikliausiems valgytojams – vaikams. Kuriai šeimai su šia užduotimi pavyks susidoroti geriau? Kuris patiekalas labiau patiks laidos vedėjui Vytarui Radzevičiui?

REKLAMA

Šįkart laidoje susitiks dvi šeimos. Pirmoji – laidos „Į sveikatą“ vedėjai Alanas ir Agnė Dzeranovai bei jų vaikai – Aurėja, Atėnė ir Asparas. O antroji šeima – tikri ekstremalai, motociklų gerbėjai ir net žongliravimo ugnimi specialistai, sukaupę 10 metų grilinimo patirtį – Rytis, Nora ir Ajus.

Pastarosios šeimos virtuvėje karaliauja Rytis. Didžiausia jo aistra – gaminti ant laužo! „Studentavimo laikais iš taupumo kartais miške užsikurdavome laužą ir kepdavome dešreles. Vėliau įsigudrinome kepti net koldūnus! Tai buvo smagūs pankavimo laikai“, – prisimins Rytis.

REKLAMA
REKLAMA

Ne ką mažiau linksmai šeima leidžia laiką ir dabar – neseniai įsigiję kemperį, jie pamėgo gamtoje praleisti ir dar daugiau laiko. Todėl pernai net 60 vasaros dienų jie mėgavosi vakarienėmis, ruoštomis gryname oro, ant grilio!

REKLAMA

Tiesa, kadangi šeima priklauso gausiai motociklų mėgėjų bendruomenei, jų gaminamas maistas turi ir vieną išskirtinumą – reikia visuomet gaminti daugiau, nei reikia patiems.

„Ant laužo ar grilio kepame kebabus, žuvį, daržoves, kiaušinienes, gaminame troškinius ar net verdame košes. Gaminame tai, ką galėtume valgyti patys, o kartu – ir pasidalinti su kitais“, – pasakos Rytis.

O šio penktadienio grilio kovose jie bandys išplėšti pergalę su „Angeliukų sparneliais“. Kaip pasigaminti šį įmantrų pavadinimą turintį patiekalą, Rytis žiūrovams atskleis jau šiandien.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu žinomos TV laidos vedėjų Dzeranovų šeima garsėja ne tik savo aktyvumu, bet ir sveika mityba – jie visuomet stengiasi rinktis tokį maistą, kuris atneštų naudos.

„Mūsų mityba yra labai paprasta ir efektyvi. Joje dominuoja gyvulinės kilmės baltymai – kiaušiniai ir mėsa. Taip pat valgome daug vaisių, daržovių ir įvairių kruopų – avižų, grikių, miežių ir basmati ryžių“, – pasakos jie.

Dzeranovų šeimoje įprastai daugiau gamina Agnė, o kadangi visi vaikai mėgsta skirtingus patiekalus, kartais jai tenka vienu metu ruošti net kelis skirtingus receptus! Tiesa, kartais šeimą palepina ir Alanas – kaukazietiškų šaknų turintis vyras tikrai moka nustebinti tradiciniais šašlykais. Būtent šį savo receptą, paveldėtą iš tėvo, žinomas vyras parodys ir laidoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai – druska, pipirais ir žalumynais įmarinuotas mėsos gabalas, kurį, nuvažiavus į gamtą ir išsikūrenus laužą, užtenka pakepti vos 5 minutes iš kiekvienos pusės. O tuomet belieka sėsti, valgyti ir mėgautis nerealiai burnoje tirpstančia mėsa“, – sakys jis.

Kol Alanas rūpinsis šašlykais, Agnė ir vaikai pasirūpins daržovėmis, kurias marinuos alyvuogių aliejumi, česnaku, soja bei medumi. Prie garnyro ruošos ypač prisidės viena iš Dzeranovų dukrų – pasirodo, kad mergaitė netgi lanko specialų maisto gaminimo būrelį!

O tiems, kurie šašlykų negali valgyti be padažo, Agnė rekomenduos vieną natūralų, tapusį tikru šeimos vasaros topu. „Jam reikia tik pomidorų, česnako, svogūnų, žalumynų ir ypač daug kalendros“, – pasakos ji.

REKLAMA

Begamindamas Alanas žiūrovams papasakos ir apie savo šaknis bei tam tikras tradicijas. Pavyzdžiui, ar žinojote, kuo dar be maisto garsėja Kaukazas?

„Ten be tostų – neįmanoma. Tikriausiai esate girdėję, kad kaukaziečiai labai gerai sako tostus. Bet kaip jie tą daro, yra kita kalba. Jei tau sako tostą, gali stovėdamas praleisti net ir 40 minučių, kol visi nepasisakys“, – juoksis žinomas vyras.

Tačiau kurios šeimos patiekalas labiau sužavės laidos vedėją? Tai paaiškės jau šį vakarą.

Laida „Lidl grilio talentai“ – penktadieniais, 17.55 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų