Kopūstų mišrainė yra paprastas pagardas, tačiau jos suteikia daug skonio įvairiems patiekalams. Jų kreminė tekstūra ir traškumas daro jas puikiu priedu, ypač prie kepsnių, rašoma express.co.uk.
Vis tik šis patiekalas, įprastai gaminamas iš kopūstų, morkų, svogūnų ir majonezo, gali būti pagerintas naudojant vos vieną ingredientą.
Į kopūstų mišrainę įdėkite 1 ingredientą
„Barbecue and grill“ ekspertas Joshua Bousel teigia, kad „geltonosios garstyčios suteikia pakankamai aštrumo, bet neperkrauna salotų“.
Joshua maisto svetainėje „Serious Eats“ pasidalijo receptu, kurį vadina tikru hitu – kopūstų salotomis su garstyčiomis.
Jis rašė: „Į šių kopūstų salotų padažą įdedant garstyčių išgaunamas neįtikėtinas skonis, dėl kurio greičiausiai nebenorėsite kartoti savo įprasto salotų recepto.“
Taip pat Joshua įpila šiek tiek aštraus padažo ir prideda salierų sėklų, kad būtų galima išgauti sodresnį skonį. Tad nesvarbu, ar norite šį patiekalą patiekti prie mėgstamų kepsnių, ar naudoti kaip įdarą, šis receptas skirtas jums.
Kopūstų mišrainės receptas
Ingredientai:
Padažui:
- 1/3 puodelio majonezo;
- 1/3 puodelio geltonųjų garstyčių;
- 1/3 puodelio sidro acto;
- 1/3 puodelio cukraus;
- 2 šaukštai aštraus padažo;
- 1 šaukštelis salierų sėklų.
Salotų mišiniui:
- 1 didelė žalia kopūsto galva, smulkiai supjaustyta;
- 1 didelė morka, nulupta ir stambiai sutarkuota;
- 2/3 puodelio cukraus;
- 1/3 puodelis druskos.
Paruošimo būdas:
Padažui: mažame dubenyje išplakite majonezą, garstyčias, actą, cukrų, aštrų padažą ir salierų sėklas.
Salotoms: dideliame dubenyje sumaišykite kopūstus ir morkas. Pabarstykite cukrumi ir druska, išmaišykite.
Palikite 5 minutėms, tuomet perkelkite į didelį sietelį ir gerai perplaukite po šaltu tekančiu vandeniu.
Perkelkite daržoves į salotų džiovinimui skirtą įrenginį ir gerai nusausinkite arba sudėkite ant didelės kepimo skardos, išklotos trimis sluoksniais popierinio rankšluosčio ir nusausinkite papildomais rankšluosčiais. Grąžinkite daržoves į didelį dubenį.
Užpilkite daržoves padažu ir gerai išmaišykite, kad daržovės pasidengtų tolygiai. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir (arba) cukrumi.











































































































































































































































































































