• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bulvių košė yra labai mėgstama, tačiau ją nesunku sugadinti – jei ji netinkamai paruošta, masė gali tapti per kieta ar tąsi. Nors sviestas dažnai naudojamas sodresniam skoniui išgauti, jis padidina kalorijų kiekį ir gali lemti košės tąsią konsistenciją.

Bulvių košė yra labai mėgstama, tačiau ją nesunku sugadinti – jei ji netinkamai paruošta, masė gali tapti per kieta ar tąsi. Nors sviestas dažnai naudojamas sodresniam skoniui išgauti, jis padidina kalorijų kiekį ir gali lemti košės tąsią konsistenciją.

REKLAMA

Maisto tinklaraštininkė Katie iš „Wholefood Soulfood Kitchen“ dalijasi paprastu patarimu, kaip išgauti švelnią ir purią bulvių košės tekstūrą įdedant vos vieno ingrediento.

Į bulvių košę vietoj sviesto dėkite kitą ingredientą

Pasirodo, vietoje sviesto ji naudoja alyvuogių aliejų, rašoma express.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, alyvuogių aliejus košei suteikia puikią tekstūrą ir skonį. Tai paprastas ir lengvas receptas be gyvulinės kilmės produktų.

REKLAMA

Panašia mintimi dalijosi ir „New York Times“ receptų šefas Davidas Tanis. Jis sakė, kad košė  su alyvuogių aliejumi labai lengvai pagaminama, yra veganiška, o didesnis česnako kiekis suteikia papildomo pikantiško skonio.

Alyvuogių aliejus padeda išvengti sunkios tekstūros ir suteikia bulvių košei švelnumo. Be to, jis neleidžia košei išsausėti ar susidaryti gumulėliams, o jame esantys sveikieji riebalai yra palankesni sveikatai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasigaminti bulvių košę?

Norint tokią košę pasigaminti, pirmiausia reikia nulupti ir nuplauti bulves, supjaustyti jas vienodais gabalėliais ir dėti į šaltą pasūdytą vandenį.

Užvirus vandeniui, ugnį sumažinti ir virti apie 15 minučių, kol bulvės taps minkštos. Tuomet reikia nupilti dalį vandens, bet šiek jo palikti.

Tuomet bulves reikia sutrinti – geriausia naudoti trintuvą ar specialų bulvių spaustuvą. Per daug trinti nerekomenduojama, nes košė gali tapti guminės tekstūros. Maišyti reikėtų mediniu šaukštu, o ne elektriniu maišytuvu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po to įmaišomas alyvuogių aliejus – pilama po truputį, kad tekstūra išliktų švelni. Jis puikiai dera su smulkintu česnaku, šviežiomis žolelėmis ar net citrinos sultimis.

Jei naudojami pieno produktai, galima įmaišyti šiek tiek grietinėlės, sūrio ar grietinės – alyvuogių aliejus išryškins šių priedų skonį.

Jeigu košė per tiršta, įpilkite šiek tiek po virimo pasilikto vandens. Viską toliau maišykite mediniu šaukštu, kol pasieksite norimą konsistenciją.

Tokiu būdu paruošta bulvių košė bus puresnė, glotnesnė ir skanesnė. Likučius galima laikyti šaldytuve sandariame inde iki dviejų dienų.

REKLAMA
Sviestą dedu
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų