Kada ir kokį valgyti
Sakoma, jog pasisekė tiems, kuriuos nuo mažumės įpratino dieną pradėti ir užbaigti sūrio gabalėliu.
Mat rytą, kai virškinamasis traktas dar nepasiruošęs doroti kaloringo maisto, o energijos darbo dienai jau reikia, 100 g šviežio sūrio su duona ar ragaišiu suteiks visų maistingų medžiagų ir būtiną kalorijų kiekį, neapsunkins skrandžio.
Vakare sūrį patartina valgyti su vaisiais ar uogomis - tokia vakarienė neleis priaugti svorio ir bus pakankamai soti.
Dieną geriausia valgyti fermentinį ar rūkytą sūrį, nes jis ilgiau virškinamas.
Mėgėjai lankytis svečiuose tikina, jog užkandžiai su sūriu truputį neutralizuoja alkoholio poveikį ir padeda pašalinti nuodingas medžiagas - alkoholį, nikotiną, kofeiną.
Sakoma, kad 100 g balto sūrio ir 100 g obuolių kasdien net 30 proc. sumažina tikimybę susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, normalizuoja kraujospūdį.
Be to, natūralus liesos varškės sūris be priedų, ypač suvalgytas iš pat ryto, skatina kasos ir blužnies fermentų veiklą.
100-200 g sūrio kasdien rekomenduojama suvalgyti nėščioms ar krūtimi maitinančioms moterims, tiems, kurių lūžę kaulai, ar patyrusiems traumų, sportininkams bei žmonėms, dirbantiems užterštoje aplinkoje.