REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtuvės įtaisai palengvina mūsų gyvenimą, tačiau ne visada lengva suprasti, kaip naudoti kiekvieną protingai sukurtą įrankį. Todėl žmonės dažnai nustemba sužinoję, kad jie netinkamai naudoja populiarius prietaisus, kai visą laiką yra paprastesnis būdas.

Virtuvės įtaisai palengvina mūsų gyvenimą, tačiau ne visada lengva suprasti, kaip naudoti kiekvieną protingai sukurtą įrankį. Todėl žmonės dažnai nustemba sužinoję, kad jie netinkamai naudoja populiarius prietaisus, kai visą laiką yra paprastesnis būdas.

REKLAMA

Yra daugybė gudrybių, apie kurias žino ne visi ‒ nuo skylės spagečių šaukšte porcijos dydžiui išmatuoti iki indaplovių erdvės išplėtimo, kad tilptų aukšti stiklainiai.

Tačiau naujausias atradimas gali būti pats naudingiausias iš visų, nes jis paaiškina tai, kas daugeliui ilgą laiką buvo paslaptis. Žmonės labai nustemba, sužinoję kad kiekviena keturkampės trintuvės pusė turi savo paskirtį, rašo mirror.co.uk.

Atskleidė, kam skirta ši trintuvės dalis

Nors nenuostabu, kad trintuvė padeda susmulkinti maistą, galbūt nežinote, kaip geriausiai panaudoti kiekvieną pusę. Tas pats pasakytina ir apie vieną žmogų, kuris „Reddit“ svetainėje paklausė, kam naudojamas trintuvės šonas su mažiausiomis skylutėmis. Po įkelta nuotrauka jis parašė: „Ar kas nors naudoja šią trintuvės dalį? Kam ji skirta?“.

REKLAMA
REKLAMA

Komentaruose autorius pridūrė: „Niekada nenaudojau šios pusės, nes kartą pabandęs tik susižalojau pirštus. Sūriui tarkuoti naudoju tik kitą trintuvės pusę“. Pasirodo, kad jis nebuvo vienintelis, kuriam nebuvo aiški šios trintuvės dalies paskirtis.

REKLAMA

Lygiai taip pat sutrikęs kitas komentatorius rašė: „Aš turiu būtent tokią pačią... ir aš maniau, kad šia puse sutarkuosiu sūrį smulkiau, tačiau, vos pabandęs, nusitarkavau krumplius“. Tuo tarpu kažkas kitas šmaikštavo

„Labai patogu smulkinti valymo kempinėles“. Džiugu, kad patarimais pasidalijo ir nemažai išmintingų maisto ruošėjų.

Vienas atsakė: „Taip, bet prireikė metų, kol išsiaiškinome, kad parmezaną ir citrinos / apelsino / laimo žieveles geriausia susmulkinti kaip tik šia trintuvės puse“.

 

Antrasis pasiūlė: „Šia puse susmulkinsite kietąjį sūrį ar muskato riešutą, o gal imbierą“. O dar kažkas pridūrė: „Tarkuojant šia puse bulves, iškepsite skaniausius bulvinius blynus!“.

REKLAMA
REKLAMA

Atskleidė tiesą

Visų spėjimus patvirtino maisto ekspertai svetainėje Marthastewart.com. Anot jų, „Mažesnės smulkinimo angos skirtos smulkiai sutarkuoti sūrį, šokoladą, daržoves ir kt.“

Per mažiausias skylutes sutarkuoto sūrio smulkūs gabalėliai lengvai ištirps padažuose ar salotose, arba, kaip siūlė „Reddit“ vartotojai, lengvai pašalinsite citrusinių vaisių žieveles ar sutarkuosite muskato riešutą.

Tuo tarpu trintuvės šonas su plačiais plyšiais naudojamas pjaustymui. O pusė su didžiausiomis smulkinimo skylutėmis – kurią daugelis iš mūsų dažniausiai naudoja – skirta puskiečiam sūriui, morkoms ir obuoliams tarkuoti“.

Jeigu straipsnio autoriaus tėvas būtų žinojęs kam naudojami balti balionai iš vaistinės tai rimto straipsnio nebūtų
Rašliava apie nieką, svarbu, kad kokia nesąmonė parašyti.
Iki ko nusirito pampersiniai,graudu,tauta atsibuskit....
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų