Čirviniai blynai pagal Ritą: išeina minkšti ir be galo skanūs

„Kas nėra valgę čirvinių blynų? Labai skanūs blynai iš vaikystės, bet tik tokie, kurie kepti senovinėje keptuvėje. Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais. Kodėl, net nežinau. Keptuvės neturėjome, bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo“, – sako tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.

Reikės: 3 kiaušinių; 400 ml pieno; 3 v.š. aliejaus; 250 g miltų; 4 v.š. cukraus; druskos.

Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną, dėkite druskos ir dar paplakite. Pilkite aliejų ir dėkite miltus. Tešla turi būti skystoka. Labai gerai įkaitinkite keptuvę ir tešlos pilkite po mažą samtelį.

Kas turi šią senovinę keptuvę, tai žino, kad įpylus tešlą, rankenas reikia užfiksuoti. Tada blynų tešla tolygiai pasiskirsto po visas širdeles. Kepa labai greitai tik nepamirškite vartyti. Ką tik iškepę būna traškūs, o pastovėję suminkštėja. Skanaus!


Rašyti komentarą...
T
Tikrai,
2021-10-02 22:08:56
Pranešti apie netinkamą komentarą
pagal šitą receptą kepdavo ir mano mama.Nespedavo kepti :)
Atsakyti
0

R
Ramutė
2021-10-03 15:50:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
Labai skanus
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų