• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Šią vasarą „Barbora“ paskelbė gardžiausių Lietuvos šaltibarščių rinkimus, kuriuose dalyvavo daugybė ištikimiausių rožinės sriubos gerbėjų. Po ilgų degustacijų bei diskusijų, virtuvės šefas Gian Luca Demarco, kelionių ir šeimos laisvalaikio tinklaraščio „Nėra blogo oro“ įkūrėja Lina Vasiliauskienė bei Tetos Vylmos personažo kūrėjas, šaltibarščių be burokėlių mėgėjas Edvinas Krupinskas skelbia gardžiausių šaltibarščių konkurso nugalėtojus!

Šią vasarą „Barbora“ paskelbė gardžiausių Lietuvos šaltibarščių rinkimus, kuriuose dalyvavo daugybė ištikimiausių rožinės sriubos gerbėjų. Po ilgų degustacijų bei diskusijų, virtuvės šefas Gian Luca Demarco, kelionių ir šeimos laisvalaikio tinklaraščio „Nėra blogo oro“ įkūrėja Lina Vasiliauskienė bei Tetos Vylmos personažo kūrėjas, šaltibarščių be burokėlių mėgėjas Edvinas Krupinskas skelbia gardžiausių šaltibarščių konkurso nugalėtojus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Linksmas receptas tarmiškai

Pirmasis komisijos narius sužavėjo tarmiškai ir šmaikščiai parašytas receptas su išskirtiniu ingredientu – vyšniomis.

REKLAMA

Šaltibarščiai su vyšniomis

Reikės:

  • Svogūnų laiškų
  • Krapų
  • Druskos ir pipirų
  • Kefyro
  • Šviežių ir raugintų agurkų
  • Smulkintų burokėlių
  • Vyšnių
  • Bulvių

Gaminimo eiga:

  1. Nu, kap i visiem šaltibarščiam, pirmiausia susmūlkinam svogūnų laiškus i krapus. Mišinį sudedam puodan i užberiam druskos pagal smoką.
  2. Tada viską gerai patrinam, kad išsiskirtų sultys i būt geresnis smokas. Užpilam rūgštum pienu aba kefyru. Nu, čia kap kam patinka.
  3. Nepamirštam indėti šviežių, pjaustytų agurkų. Labai gerai i dą kokį raugytą inpjaustyt.
  4. Sudedam iškeptus i sutarkuotus aba smulkiai sučieškavotus barštukus, inmetam biskį smetonos i tada inberiam šviežių vyšnių be kauliukų. Jei neturit šviežių, iš bėdos tiks i šaldytos.
  5. Nu va, dabar gardžiai sugrūdam bulvių košę, griebiam kuo didesnį šaukštą sriubos i srebiam.

Šaltibarščiai... be barščių!

REKLAMA
REKLAMA

Konkurso komisijos narys ir šaltibarščių be burokėlių mėgėjas Edvinas Krupinskas labiausiai įvertino šaltibarščių receptą, kuriame nenaudojami burokėliai.

Dilgėlių šaltibarščiai

Reikės:

  • 1 agurko
  • 1l raugintų pasukų
  • 1 šaukšto grietinės
  • 1 virto kiaušinio
  • Šviežių krapų
  • Svogūnų laiškų
  • Juodų pipirų ir druskos (pagal skonį)

Gaminimo eiga:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
  1. Nuplautus dilgėlių lapelius perliejame verdančiu vandeniu, nusausiname ir supjaustome juostelėmis.
  2. Šiaudeliais supjaustome agurką.
  3. Griežinėliais supjaustome virtą kiaušinį.
  4. Susmulkiname krapus ir svogūnų laiškus.
  5. Pasūdome pasukas, pagardiname jas pipirais ir grietine.
  6. Į pasukas suberiame supjaustytas dilgėles, agurkus ir kitus žalumynus.
  7. Viską kruopščiai išmaišome.
  8. Sriubą išpilstome į lėkštes ir įdedame po keletą griežinėlių virto kiaušinio.

Patiks sūrio mėgėjams

REKLAMA

Recepto autorius sako, kad nors šis receptas ir netradicinis, tačiau ne mažiau skanus ir gaivus už įprastą šaltibarščių receptą. Konkurso komisijos nariai kviečia išbandyti!

Reikės:

  • 700 g virtų burokėlių
  • 1 agurko
  • Pusė svogūno
  • 2 šaukštai krienų su burokėliais
  • Sauja marinuotų agurkėlių
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 šaukštai cukraus sirupo
  • 1l kefyro
  • 300 g ožkų sūrio
  • Ryšelis krapų

Gaminimo eiga:

  1. Supjaustome burokėlius ir sudedame juos į virtuvinį smulkintuvą.
  2. Sudedame agurkus, svogūnus, krienus ir marinuotus agurkėlius.
  3. Pagardiname druska ir cukraus sirupu.
  4. Užpilame kefyru ir įdedame ožkų sūrio.
  5. Sumalame iki vientisos masės.
  6. Ožkų sūrį sumaišome su nuo burokėlių likusiomis sultimis ir užtepame ant duonelės.
  7. Šaltibarščius patiekite su ožkų sūrio brusketomis.

Skanaus!

, kurį ir aš norėjau, vadinas, teisybė :D Šaltibarščiai - kefyras ar rūgpienis, burokėliai, agurkai, svogūnų laiškai, krapai, kiaušiniai, druska, pipirai. Atskirai - virtos bulvės. Viskas! O jie ten savo pasidarytą marmalą tegu vadina kad ir ambrozija, bet tai ne šaltibarščiai!
jau nesaltibarciai o saltasriubes
issitrinkit galvas,kai tik vasara tai visi issipi-sinejam is saltibarsciu kaip tik ismano,dar kruopu ipilkit su zirniaias ir makaronu
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų