Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sviestinis, riebus obuolių pyragas dar vainikuotas morengo kepure. Tikras pyragų karalius, ne kitaip. Man šis pyragas skaniausias ką tik iškeptas“, rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Sviestinis, riebus obuolių pyragas dar vainikuotas morengo kepure. Tikras pyragų karalius, ne kitaip. Man šis pyragas skaniausias ką tik iškeptas“, rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Kepimo forma 24 cm skersmens. Porcijos 8. Užtruksite apie 1 val: 360 g kambario temperatūros sviesto; 200 g cukraus; 0,5 a. š. druskos; 1 a. š. vanilinio cukraus; 0,5 a. š. trakuotos citrinos žievelės; 3 kiaušiniai; 300 g miltų; 1 a. š. sodos (+ 1 v. š. acto, sodai nugesinti); 3 – 4 obuoliai.

Morengo kepurei: 3 baltymai; 150 g cukraus.

Obuolių pyrago receptas

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir tarkuota citrinos žievele. Po vieną įmušame kiaušinius, kaskart gerai išmaišant. Įsijojame miltus, supilame actu nugesintą sodą.

Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir  supjaustome kubeliais. Įmaišome į pyrago masę. Gautą tešlą pilame į sviestu išteptą kepimo formą ir kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų. Užklojame pyragą morengo kepure. Gražiname atgal į orkaitę. Sumažiname kaitrą iki 180 laipsnių ir kepame dar apie 10 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų