• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Jaukus ir šildantis kario troškinukas su baklažanais ir sobos makaronais. Sobos makaronus galima keisti ryžiais. Nesudėtingai paruošiama, tinka ir kasdienai, ir svečius pavaišinti.

Reikės (4 porcijoms): 1 svogūno; 1 didesnio baklažano; 2 š. tarkuoto imbiero; 4 skiltelių česnako; 4 a.š. kario miltelių; 250 g pievagrybių; 1 ind. (400 g) konservuotų avinžirnių; 1 ind. (400 g) kokoso pieno; 1 ind. (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų; geros saujos brokolio žiedynų; 4 didelių lapinio kopūsto lapų (galima keisti špinatais); 1 š. miso (jei neturite, keiskite sojos padažu); apie 2 š. sojos padažo (pagal skonį); 2 žalių citrinų/lime (arba paprastų citrinų); 2 ryšulėlių sobos makaronų; srirachos ar kito aštraus padažo (jei norisi aštriau); kalendros ar petražolių lapelių patiekimui.

Kaip gaminti:

Šlakelyje aliejaus apie 8 min apkepame smulkintus svogūną ir baklažaną. Suberiame smulkintus pievagrybius, kario miltelius, imbierą, česnaką ir dar keletą minučių pakepame.

REKLAMA
REKLAMA

2. Supilame avinžirnius, kokoso pieną ir konservuotus pomidorus, šaukštą sojos padažo ir troškiname apie 5 minutes, arba kol pilnai suminkštės  baklažanai.

REKLAMA

3. Lapinį kopūstą (lapus nuėmus nuo stiebo) susmulkiname ir suberiame į troškinį. Taip pat sudedame ir brokolio žiedynus ir dar keletą minučių patroškiname.

4. Tuo tarpu kitame puode išverdame sobos makaronus, perliejame šaltu vandeniu ir truputi suvilgome aliejumi, kad nesuliptų.

5. Troškinį patraukus nuo kaitros, paskaniname jį miso ir soja (ar tik soja), taip pat įspaudžiame 1 žaliosios citrinos sulčių.

REKLAMA
REKLAMA

6. Supilsčius į dubenėlius, įdedame sobos makaronus, paskaniname srirachos padažu (jei norisi aštriau) ir užberiame žalumynų. Šalia patiekiame ketvirčiais supjaustytą likusią žalią citriną, kad kiekvienas galėtų sau papildomai įsispausti sulčių.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos  „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Valgykime sveikiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų