REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Ką daryti, kai labai norisi troškintų kopūstų, bet neturite raugintų kopūstų? Pristatome patikrintą būdą labai gardžiam patiekalui iš paprasto kopūsto.

Jums reikės (4 porcijoms):

  • 1 mažo kopūsto;
  • 2 morkų;
  • 1 svogūno;
  • 2 š. acto;
  • 1 š. cukraus;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 1 a.š. kmynų;
  • Mažo gabalėlio marinuoto tofu;
  • 1 šaukšto pomidorų pastos;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti:

  1. Pirmiausia susmulkinkite kopūstą ir morkas.
  2. Suberkite juos į dubenį, supilkite actą, suberkite cukrų, druską, pipirus, kmynus ir masažuokite, kol suminkštės. Iš esmės, turite pagaminti gero skonio salotas, todėl, jei reikia, įpilkite daugiau acto, druskos ar cukraus.
  3. Į puodą sudėkite „salotas“ ir užpilkite vandeniu. Jis turėtų apsemti pusę daržovių.
  4. Virkite uždengę 40 minučių.
  5. Tuo tarpu susmulkinkite svogūną, o tofu supjaustykite kubeliais.
  6. Įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus ir pakepinkite 5 minutes.
  7. Sudėkite susmulkintą tofu ir patroškinkite dar 5 minutes arba kol tofu taps auksinės spalvos.
  8. Supilkite pomidorų pastą ir viską išmaišykite.
  9. Svogūną su tofu suberkite į troškinį ir kepkite dar 20 min.
  10. papuoškite šviežiais krapais ir patiekite su virtomis bulvėmis. Rekomenduojame bulves virti su oda.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui @grassfed_grass.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų