Porcijos 4 – 6. Užtruksite apie 1 val.:
- 500 ml pieno;
- 14 g sausų mielių;
- 2 šaukštelių ir 4 šaukštų cukraus;
- 4 kiaušiniai;
- 500 g kvietinių miltų;
- Žiupsnis druskos;
- 1 a. š. cinamono;
- 1 a. š. muskato;
- 2 v. š. aliejaus;
- 3 saldžiarūgščiai obuoliai;
- Cukraus pudros, pabarstyti blynams.
Pieną pašildome iki 36 *. Suberiame mieles ir 2 šaukštelius cukraus. Gerai išmaišome. Leidžiame šiek tiek mielėms suaktyvėti ir suputoti.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi ir druska. Supilame mieles, miltus, prieskonius, aliejų. Masę gerai išmaišome.
Obuolius nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Įmaišome į blynų tešlą. Tešlą pridengiame virtuviniu rankšluosčiu paliekame šiltai apie 45 min., kad pakiltų.
Tešlą galima užmaišyti iš vakaro, tuomet obuolių į tešlą neberkite ir kildinkite tešlą pernakt šaldytuve. Tarkuotus obuolius į tešlą suberkite ir išmaišykite ryte prieš kepant.
Kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Šaukštu dedame tešlos, kepame iš vienos pusės, kai gražiai pagelsta ir blynai išsipučia, apverčiame ir pabaigiame kepti.
Jeigu atrodo, kad blynai prigėrė daug aliejaus, juos galima nusausinti, sudedant ant popierinių rankšluosčių.
Iškepusius blynus pabarstome cukraus pudra.











































































































































































































































































































