Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio
2019.04.11 14:00

Burnoje tirpstantis pikantiškas pyragas – puikus pasirinkimas tiek šventiniam, tiek kasdieniam stalui. Be to, ir pyrago gaminimas gana paprastas – užtruksite vos valandą, o pagyrų tikrai neatsiginsite!

Pikantiškas pyragas su varške

Pikantiškas pyragas su varške

Pyrago tešlai reikės: 210 g „Kauno grūdų“ kvietinių miltų „Ekstra“, 1 arb. š. druskos, 1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių, 1 valg. š. (20 g) cukraus, 115 g šalto sviesto, 60 ml šalto vandens.

Pyrago įdarui reikės: 360 g varškės (9 proc. riebumo), 100 g tarkuoto kietojo sūrio, 5 kiaušinių, 125 ml. riebios grietinėlės, žiupsnio druskos, žiupsnio grūstų juodųjų pipirų, žiupsnio muskato, 70 g špinatų, 4 pomidorų.

REKLAMA

Pyrago gaminimo eiga:

1. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, itališkas žoleles ir cukrų.

2. Sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai.

3. Dalimis į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl nesupilkite jo viso iš karto, stebėkite, kada trupiniai pradeda kibti.

4. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Lengvai paminkykite ir suformuokite iš tešlos rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30-60 minučių.

5. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, įklokite ją į 22 cm skersmens kepimo indą taip, kad užklotų indo dugną ir sieneles. Paspauskite delnais, subadykite tešlą šakute ir palaikykite šaldytuve dar 30 minučių.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.

7. Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite varškę, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir muskatu. Išsukite iki vientisos masės. Sudėkite nuplautus ir nusausintus špinatus, išmaišykite.

8. Tris pomidorus supjaustykite į keturias dalis.

9. Išimkite tešla išklotą kepimo formą iš šaldytuvo. Ant tešlos išdėliokite pomidorų ketvirčius, odelėmis į apačią. Ant pomidorų užpilkite paruoštą varškės įdarą.

10. Vieną likusį pomidorą supjaustykite riekelėmis ir jas įdėliokite ant įdaro viršaus.

11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių. Jei matote, kad pyrago viršus per greitai ima skrusti, uždenkite folija ir kepkite toliau, kol pyragas bus iškepęs ir tvirtas.

12. Leiskite pyragui apie 10 minučių atvėsti kepimo formoje, tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. „TV Pagalbos“ žvaigždė Navickas prisiminė, kaip saugojo Landsbergį: pas jį prie durų miegodavom
DABAR RODOMA
Lietuvis įsiuto: bejėgio vilkiko vairuotojo nelaimė policijai sukėlė juoką
DABAR RODOMA
Gerbėjai dalijasi įrašu ir sako, kad princas Harry – svajonių vyras
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų