REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien tikriausiai ant daugelio lietuvių stalų puikuosis gardžioji antis. O būtent tam dalijamės iš tiesų puikiu receptu, kuris antį pavers gardžia ir minkštute. 

Šiandien tikriausiai ant daugelio lietuvių stalų puikuosis gardžioji antis. O būtent tam dalijamės iš tiesų puikiu receptu, kuris antį pavers gardžia ir minkštute. 

REKLAMA

Reikės: citrinos: 1; svogūnai: 1; antys: 1; sviestas: 100 gramų; gvazdikėliai; druska; juodieji pipirai; aitriosios paprikos milteliai; baltas vynas: 50 mililitrų; obuoliai: kiek telpa į anties vidų ir padėti šalia; medus: 2 valgomųjų šaukštų.

GAMINIMAS

Iš pradžių svogūnus nulupkite bei susmulkinkite. Iš obuolių pašalinkite sėklalizdžius bei supjaustykite juos ketvirčiais.

Tuomet keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame apkepkite svogūnus, po to obuolius. Jiems pradėjus minkštėti užpilkite vyno bei leiskite nugaruoti. Išjunkite ugnį bei įtarkuokite nuplikytos citrinos žievelę, dėkite prieskonius. Įdarą dėkite į paruoštą (nuplautą bei nusausintą) antį. Iš išorės antį įtrinkite prieskoniais bei aptepkite medumi.

Po to kepkite kepimo rankovėje, obuolių-svogūnų įdaro, jeigu visas netilpo, galite padėti ir šalia anties.

Kepkite vidutinio kaitrumo orkaitėje maždaug 2 valandas, bebaigiant kepti, prapjaukite kepimo rankovę ir papildomai apšlakstykite antį likusiu nuo įdaro ruošimo sviestu, galite uždėti dar medaus bei šiek tiek padidinti orkaitės temperatūrą - odelė gražiai apskrus.

Šaltinis: worldrecipes.eu

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų