REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Rotavirusas pakeitė Danieliaus gyvenimą visam laikui (nuotr. asm. archyvo)

Klaipėdoje gyvenantis Marius Skersys (37) kiekvieną dieną skuba į darbą, o grįžęs po jo puola pasakoti savo išgyvenimus vieninteliam savo šešiamečiam sūnui Danieliui. Tačiau į tėčio pasakojimus berniukas, deja, neatsako, o tik stengiasi viską išgirsti. Šešiametį Danielių visam gyvenimui paženklino rotavirusas. Būtent dėl jo sukeltų pasekmių vaikas visai nevaikšto, nejuda, nemato ir nekalba.

21

Klaipėdoje gyvenantis Marius Skersys (37) kiekvieną dieną skuba į darbą, o grįžęs po jo puola pasakoti savo išgyvenimus vieninteliam savo šešiamečiam sūnui Danieliui. Tačiau į tėčio pasakojimus berniukas, deja, neatsako, o tik stengiasi viską išgirsti. Šešiametį Danielių visam gyvenimui paženklino rotavirusas. Būtent dėl jo sukeltų pasekmių vaikas visai nevaikšto, nejuda, nemato ir nekalba.

REKLAMA

Šios istorijos pradžia – ganėtinai laiminga ir per daug neišsiskirianti iš kitų šeimų istorijų. Marius drauge su savo dabar jau buvusia žmona, labai laukė pirmojo savo vaikelio. Danielius šį pasaulį išvydo visiškai sveikas, apipiltas tėvų meilės ir rūpesčio.

Tiesa, po mėnesio laiko berniukui buvo nustatyta įgimta hipoterozė (berniukas gimė su per didele skydliauke), dėl kurios berniukas nuo pat pradžių vystėsi lėtai, pradėjo kalbėti ir vaikščioti, sulaukęs tik 2 metukų.

REKLAMA
REKLAMA

Du kartus ištiko klinikinė mirtis

Sulaukęs 2,5 metų, Danielius rugsėjį pradėjo lankyti darželį, bet jau po dviejų mėnesių vaikas susirgo Roto virusu, dėl kurio darželyje buvo paskelbtas ir karantinas.

REKLAMA

„Keturias dienas jis praleido Klaipėdos universitetinėje ligoninėje infekciniame skyriuje, vėliau išleido mus gydytis į namus. Vieną dieną, Danieliui namuose prasidėjo mikroepilepsija, jis pasidarė vangus, sutriko kvėpavimas“, – prisimena Danieliaus tėtis.

Tėvai skubiai iškvietė greitąją pagalbą, kurios belaukiant vos per 20 minučių vaikas tiesiog geso akyse. Ligoninę šeima pasiekė maždaug per 40 minučių, kol gydytojai pildė priėmimo dokumentus, Danielių, deja, ištiko klinikinė mirtis.

„Danielių gaivino gal apie dvi valandas pati skyriaus vedėja. Jį atgaivino, tačiau ligoninėje po dviejų parų jį ištiko antrą kartą klinikinė mirtis. Tada jam buvo sukelta dirbtinė koma, dėl nesustabdomos smegenų edemos. Buvo atlikta gausybę tyrimų, bet visi jie parodė, kad Danielius yra visiškai sveikas“, – tikina pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Medikai kurį laiką įtarė, kad berniukui gali būti encefalitas, vėliau diagnozė pakeista į cerebrinį paralyžių. Galiausiai Danieliui nustatytas spazminis tetrapleginis cerebrinis paralyžius. Vėliau paaiškėjo ir dar viena skaudi žinia – berniukas apako.

Be to jam diagnozuota ir epilepsija, o praėjusią vasarą Danieliui pasidarė sunku nuryti maistą, todėl tam jam buvo suformuota gastrostoma. Kaip sako Danieliaus tėtis, tai buvo dar vienas didelis šokas ir žingsnis atgal. Tačiau dabar vaikas gali būti maitinamas tiesiai į skrandį.

Danielių mama paliko

Marius savo sūnų Danielių jau gerus trejus metus augina vienas. Prie vaiko priežiūros stipriai prisideda Mariaus mama, Danieliaus močiutė. Būtent ji lieka su berniuku namuose, kai Marius išskuba į darbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausiai Danielius su aplinkiniais stengiasi bendrauti savo emocijomis, Danieliaus tėtis visuomet, grįžęs iš darbo, berniukui papasakojo kaip sekėsi jo diena.

Berniuko tikroji mama, deja, prieš gerus tris metus išėjo pas kitą vyrą. Kaip prisimena Marius, moteris jį paliko, pasiėmusi ir vaiką.

„Tada ji iš viso man neleido matytis su vaiku, teko bylinėtis per teismus. Ir, kaip aš sakau, tada man teismų praktika atsuko nugarą, buvo leista su Danieliumi matytis vos du kartus per mėnesį. Man tai netiko, mačiau, kad vaiką matysiu dažniau, jeigu atsiimsiu ieškinį. Praėjus po to gal dviem savaitėms, ji ištekėjo už kito vyro“, – sako jis.

O tada, pasak Mariaus, Danieliaus mamos elgesys pasikeitė neatpažįstamai. Jai nebereikėjo tokio vaiko, siųsdavo Marių į ligoninę kiekvieną kartą, kai ten atsidurdavo Danielius, nors moteris puikiai žinojo, kad vyras dienomis dirba.

REKLAMA

Sūnui pinigų nemoka iki šiol

Vieną dieną moteris Mariui pateikė ultimatumą: pasiimk vaiką arba jis eis į savaitinį darželį. Marius neturėjo kito pasirinkimo, nenorėjo, kad jo vienintelis sūnus leistų dienas su svetimais žmonėmis.

Nuo to laiko motina Danielių aplankė vos du kartus.

„Pasimato ir pamiršta, bandė vieną kartą šmeižti mane, sakydama, kad neleidžiu matytis su vaiku, bet viskas išėjo iš krašto, nes sakė, kad ignoruoju skambučius ir neatsiliepiu. Patariau patikrinti išklotines skambučių ir žinučių, viską darė greičiausiai dėl to, kad ji yra skolinga mums daug pinigų“, – pasakoja vyras.

Mariaus teigimu, moteris iki šiol nemoka vaikui numatytų pinigų. Negana to, moteris pirmuosius pusę metų, kai gaudavo vaiko išmokai skirtus 509 eurus per mėnesį, šiuos pinigus pasilikdavo sau ir jie Danieliaus nepasiekdavo.

REKLAMA

Susikaupusi skola šią dieną yra daugiau nei šeši tūkstančiai eurų.

„Mamai šiai dienai vienodai yra jos sūnus. Jos giminės aukoja pinigus ir prisideda, o pačiai mamai jos vaikas nerūpi, nors priešiškai į Danielių žiūri ir jos motina, Danieliaus močiutė“, - priduria Marius.

Svajoja apie reabilitaciją ir kamieninių ląstelių injekciją

Dabar Danielius – iš tiesų ramus vaikas, nors jis ir nemato, Marius jį nuolatos stengiasi liesti, pats net jį ir mankština.

Nors dabar geriausiai suprasti vaiko nuotaikas padeda jo veido išraiškos, Marius labiau nei bet kas kitas tiki, kad jo sūnus gali turėti geresnę ateitį.

Visai neseniai šeima prisijungė prie sergančių vaikų paramos grupės „Vilties spindulėlis“, kuriame užuojautą ir pagalbą atranda ne viena šeima. Šiai dienai Marius svajoja nuvežti Danielių į ADELI reabilitacijos centrą Slovakijoje, iš kurio vaikai grįžta itin sustiprėję.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat Marius prasitaria, kad internete daug informacijos rado ir apie Panamoje atliekamas kamieninių ląstelių injekcijas. Vyro teigimu, tokios injekcijos padeda tapti judresniais. Tiesa, nors šiuo metu yra tvarkomi visi dokumentai, tiksli tokios procedūros suma vis dar nėra žinoma.

Prisidėti prie Danieliaus lengvesnės ir stipresnės ateities galite, paspaudę čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų