Žėles desertus Audronė gamina gana dažnai. Padariusi „Mozaika“ neapsirikau, visi liko sužavėti deserto skoniu ir grožiu,o ką jau kalbėt,kad jis puikiai tinka atsigaivinti.

Vilnietės  torto receptas plinta kaip virusas (Gamink su Audrone nuotr.)

Vilnietės torto receptas plinta kaip virusas (Gamink su Audrone nuotr.)

Vos pasidalinusi savo tinklaraštyje šiuo receptu, vilnietė sulaukė milžiniško susidomėjimo, o receptą išbandžiusios šeimininkės dėkoja už jį. 

Vilnietės  torto receptas plinta kaip virusas (Gamink su Audrone nuotr.)

Vilnietės torto receptas plinta kaip virusas (Gamink su Audrone nuotr.)

Reikės:

kelių spalvų želės, želatinos 2pakelių po 20gr., kondensuoto pieno skardinės

Gaminimo eiga:

Įvairių spalvų žėlę pasiruošiam kaip nurodyta ant pakuotės(tik pilkite truputį mažiau vandens 300ml.). Žėlę pastačiau sustingti.

Želatiną brinkinau 0.5stiklinėje šalto vandens (porą min.).

Į dubenį su 300ml.karštu virintu vandeniu supiliau želatiną,laukiau kol granulytės visiškai ištirpo(galima kaitinti tik neužvirti).

Supyliau kondensuotą pieną,viską išmaišiau ir palikau,kad atvėstų.

Tuo tarpu kelių spalvų žėlę supjauščiau gabaliukais, juos sumaišau dubenyje(pjaustant žėlę peilis t.b.karštas,geriau pjaustysis) ir užpilusi kondensuoto pieno masę pastačiau šaldytuvan stingti 3-4val.(dar geriau nakčiai).

Sustingusį gražų ir skanų desertą pjaustome ir ragaujame.

Šaltinis: Gamink su Audrone 

Lina
2019-01-14 20:42:52
Man irgi paskutinį kartą žiauriai smirdėjo (tik neprisimenu kokios firmos naudojau), tai nuo to laiko daugiau nedarau nieko su želatina
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
vilma 2019-01-13 22:11:19
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
kazkoks nepilnas receptas    ATSAKYTI
Genute Petkeviciene 2019-01-13 12:11:26
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Kokia jus perkat zelatina? Nes as pirkdavau Klingai firmos zelatina, tai ji kai isbtinkinu smirdi dveselena, kad net pykina..   ATSAKYTI
Lina 2019-01-14 20:42:52
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Man irgi paskutinį kartą žiauriai smirdėjo (tik neprisimenu kokios firmos naudojau), tai nuo to laiko daugiau nedarau nieko su želatina   
Aleksandra 2019-01-13 01:32:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Aš su persikiniu jogurtu darau,o kondensuoto pieno nededu.Vikas puikiai gaunasi   ATSAKYTI
Jurga 2019-01-11 23:16:00
Pranešti apie netinkamą komentarą
-7
O gramatinių klaidų nereikėtų ištaisyti prieš publikuojant receptą? Gėda... :(   ATSAKYTI
Šiap sau 2019-01-11 20:39:39
Pranešti apie netinkamą komentarą
-4
Reikia dar trintos varškės!    ATSAKYTI

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
Lietuvės konditerės darbai sužavėjo tarptautinio konkurso teisėjus (nuotr. asm. archyvo)
Apie konditerę Daivą Pečiulienę ir jos kuriamus įspūdingus tortus Lietuvoje jau yra girdėjęs ne vienas žmogus. Jos vardas garsiai skambėjo ir tarptautiniame konditerių konkurse ...
Vištienos troškinys su bulvių košės kepurėle (Nuotr. Samčio užrašai)
„Vaikai irgi valgė noriai, o ponas Samtis net pakartojimo prašė. Išvada? O išvada tokia, kad iš paprastų produktų galima susikurti vos ne 10 balų vertą vakarienę“, – sako ...
Rausvi blyneliai su morkų uogiene (nuotr. Organizatorių)
Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę ...
Purvinas kepimo indas  (nuotr. 123rf.com)
Jei mėgstate gaminti maistą, ir taip pat didžiuojatės švara tviskančiais namais, tuomet šis patarimas skirtas jums! Pridegę orkaitės indai su prisvilusiais maisto gabaliukais, ...
Grikiai su daržovėmis (Nuotr. Mukatanas)
„Mano košės visai paprastos, nebrangios, vos iš keleto sudedamųjų dalių. Kartais išsiverdu keturių grūdų košės, dar kartais – ryžių košės, bet dažniausiai – grikių košės ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų