REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

 

Visai neseniai, sausio 10–13 dienomis, Vokietijoje, Frankfurte prie Maino, vyko didžiausia tarptautinė namų ir tekstilės paroda „Heimtextil“. Šiais metais, kaip iš anksčiau, renginys sulaukė daugybės dalyvių ir lankytojų iš viso pasaulio. Ko gero, viena laukiamiausių „Heimtextil“ parodos dalių – kasmetinis tendencijų pristatymas. Tai tikras lobis namų ir tekstilės gaminių kūrėjams, dekoratoriams ir dizaineriams. Progos susipažinti su naujausiomis  interjero tekstilės tendencijomis nepraleido ir Lietuvos baldų gamintojo „Magrės baldai“ dizainerė Marta Rudėnė.

REKLAMA
REKLAMA

Naujos išraiškingos audinių tekstūros

Pakankamai ilgą laiką vienas populiariausių audinių interjere buvo veliūras. Tačiau akivaizdu, kad 2023 metais jis vis labiau atsitraukia į tolimesnį planą ir užleidžia vietą naujoms, išraiškingoms audinių tekstūroms. Anot M. Rudėnės, tai – viena ryškiausių „Heimtextil“ parodos tendencijų.

REKLAMA

„Baucle“ tipo audiniai ir toliau dominuoja

Šviesių spalvų „Baucle“ audiniai jau spėjo pavergti daugelio širdis. Ypač išraiškingai jie atrodo ant lenktas, aptakias formas turinčių baldų, kurie šiais metais taip pat itin madingi. Iš įvairių dydžių kilpų ir mazgų sudarytas „Baucle“ audinys, pasižymi netvarkinga, pūsta išvaizda, kuri suteikia jam nepaprastą jaukumo ir minkštumo jausmą.

Tiesa, pastebima, kad 2023-iaisiais „Baucle“ tipo audiniai transformuojasi ir įgauna skirtingus pavidalus. Vieni iš jų – daugiaspalviai ir prisotinti skirtingų atspalvių, kiti pasižymi stambiu suaudimu ir primena megztinį, o dar kiti yra lygesni, susimaišę su šeniliniu siūlu. Taigi, sau patrauklų variantą gali atrasti skirtingo skonio atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

 

Minkštumu pavergiantys „Teddy bear“ audiniai

Tiems, kuriems „Baucle“ tipo audiniai atrodo per šiurkštūs ir norisi švelnesnio prisilietimo, 2023 metais tekstilės gamintojai siūlo minkštutėlius „Teddy bear“ tipo audinius. Jie itin jaukūs ir mieli, todėl gali būti tobulas pasirinkimas vaikų kambaryje.

Visgi „Teddy bear“ audiniai kuo puikiausiai tinka ir kituose kambariuose. M. Rudėnė atkreipia dėmesį, kad siekiant harmoningo įvaizdžio, juos galima derinti su kitų tipų baldiniais apmušalais, pavyzdžiui, oda. Odiniai baldai interjerui suteiktų rafinuotumo ir prabangos, o akcentams naudojamas „Teddy bear“ audinys sušvelnintų aplinką ir įneštų žaismingumo. Netikėtas, tačiau itin patrauklus derinys!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tvarumas – tendencija, kuri tik stiprėja

Vis daugiau gamintojų į savo asortimentą įtraukia tvarius, aplinką tausojančius audinius, kuriems pagaminti reikia mažiau energetinių resursų. Visa tai lemia tendenciją – „grįžkime į gamtą“, vertinkime natūralumą, paprastumą. Bene geriausiai ją atspindi lininiai paviršiai, lygi ir paprasta audinio struktūra. Tai lyg atsvara sunkiems ir įmantriems „Boucle“ tipo audiniams.

Natūralūs žemės tonai

Dar viena parodoje „Heimtextil“ išryškėjusi tendencija – šviesių, natūralių žemės tonų tekstilė. 2023- iaisiais interjere ji užims dominuojančią vietą. Savo populiarumo nepraras ir šilto atspalvio žalsvi audiniai, puikiai tinkantys akcentams. Panašu, kad vis labiau matoma taps ir „Pantone“ šių metų spalva paskelbta rausvai violetinė, raudona. Visgi po pastaraisiais metais dominuojančių ganėtinai gilių ir retkarčiais kiek šaltokų mėlynų bei žalių atspalvių, tokia spalva tarsi prašytis prašosi atsvaros. Taigi, prieš tai minėti šviesūs, natūralūs žemės tonai, be abejonės, atliks pagrindinį vaidmenį.

REKLAMA

„Heimtextil“ parodoje ryškiai atsispindėjo pagrindinės šių metų tekstilės tendencijos. Na, o jos išties įkvepiančios ir skatinančios atrasti namų aplinką iš naujo. M. Rudėnė patikina, kad 2023 metų tekstilės tendencijos gali tapti puikiu įkvėpimo šaltiniu kiekvienam, puoselėjančiam namų interjerą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų