REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

7-erių berniukas prarado atmintį po to, kai persirgo daugiasisteminiu uždegiminiu sindromu, kuris siejamas su COVID-19 ir vaikams pasireiškia kaip komplikacija.

7-erių berniukas prarado atmintį po to, kai persirgo daugiasisteminiu uždegiminiu sindromu, kuris siejamas su COVID-19 ir vaikams pasireiškia kaip komplikacija.

REKLAMA

Pirmą kartą Loganas Walshas bogai pasijuto gruodžio 16 d., kai jam pradėjo tinti rankos ir kojos bei atsirado bėrimai. Iš pradžių, kai berniukas buvo nuvežtas į ligoninę, medikus suglumino jo būklė, tačiau vienas specialistas atpažino PIMS-TS (daugiasisteminio uždegiminio sindromo) simptomus, kuriuos pajaučia vaikai, sirgę koronavirusu, pranešė Examiner Live. 

Specialistas pranešė šeimai, kilusiai iš Baildono (Bradfordas), kad jo nagrinėti šios ligos atvejai iš esmės buvo identiški Logano būklei – nors viruso simptomų nebuvo, po kelių dienų jie pasireiškė kartu su PIMS-TS sindromu.

PIMS-TS yra geriau žinomas kaip vaikų daugiasisteminis uždegiminis sindromas ir gali sukelti organų nepakankamumą, susilpninti kraujotaką, taip pat iššaukti kitas sunkias medicinines būkles, dėl kurių vaikai atsiduria intensyvios terapijos skyriuje

REKLAMA
REKLAMA

Loganas buvo priverstas gydytis steroidais, o vėliau buvo perkeltas į intensyvios terapijos skyrių, nes gydytojai nustatė jam širdies ūžesius.

Berniuko kūnas pradėjo tinti, nerimą gydytojams kėlė ir jo kraujo būklė. Dabar berniukas pamiršta net įvairiausias smulkmenas, mama vis turi jam priminti kai kuriuos dalykus, rašoma themirror.co.uk 

REKLAMA

Jo mama Jessica sakė: „Jis visiškai neprisimena tų devynių dienų, kada jo būklė buvo pati blogiausia, tačiau mes nusprendėme, kad taip net ir geriau.

Prisimenu, vieną dieną, kai galvojau, kad tikrai galime jo netekti. Jo atmintis dabar nėra gera, kelias dienas jis prisiminė Kalėdų rytą, tačiau dabar to neprisimena. Mes stengiamės jam tai po truputį priminti, todėl labai tikimės, kad jo atmintis pagerės, ypač kai jis vėl pradeda po truputį lankyti mokyklą.“

Jessica pridūrė, kad vis dėlto Loganui sekasi tikrai neblogai ir jis grįžta į įprastas vėžes: „Nepaisant to, jam sekasi tikrai gerai ir mes norėtume manyti, kad jis vėl yra beveik toks pats, koks buvo.

Jam vis dar sunkiai sekasi lipti laiptai, lipdamas jis turi į ką nors įsikibti arba rankomis remtis į laiptus, bet jis tikrai tobulėja.

Jis vėl bandė šokinėti ir jam netgi pavyko pašokti kelis centimetrus nuo žemės. Koks jis buvo dėl to laimingas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų