REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkiametė mergaitė, serganti nepagydomu vėžiu, tikisi, kad išsipildys jos svajonė – mergaitės tėvai renka lėšas, kad galėtų ją nuvežti į Disneilendą susitikti su jos filmukų herojais.

Penkiametė mergaitė, serganti nepagydomu vėžiu, tikisi, kad išsipildys jos svajonė – mergaitės tėvai renka lėšas, kad galėtų ją nuvežti į Disneilendą susitikti su jos filmukų herojais.

REKLAMA

Acacia Surridge–Hill serga reta smegenų vėžio forma – dalis auglio buvo pašalinta atlikus operaciją, bet viso auglio pašalinti nepavyko, kitaip mergaitė būtų likusi visiškai paralyžiuota. Drąsi mergaitė jau iškentė trylika sunkių chemoterapijos sesijų be anestezijos – gydymą ji ištvėrė dainuodama savo mėgstamiausias daineles, rašoma „CheshireLive“.

Dabar jos šeima nori didžiausią „Ledo šalies“ gerbėją nusivežti į Disneilendą, kad ji galėtų susitikti su populiaraus miuziklo herojėmis Elza ir Ana. Geranoriški žmonės jau suaukojo daugiau nei 4000 £, kad Acacios mama, patėvis ir brolis turėtų dar vieną gražų prisiminimą kartu su ja.

Iki šių metų vasaros Acacia buvo sveika penkiametė mergaitė. Bet rugpjūčio 26 dieną jos mama Carly pastebėjo, kad keičiasi dukros veidas ir iškart suprato, kad kažkas ne taip. Vėliau mergaitei buvo diagnozuota reta difuzinė smegenų vidurio linijos struktūrų glioma.

REKLAMA
REKLAMA

„Ji tegalėjo šypsotis viena veido puse“, – sako 31 metų amžiaus mama Carly. – „Ir viena akimi negalėjo normaliai užsimerkti. Tuoj pat nuvažiavome pas gydytojus – jie sakė, kad tai greičiausiai Bello paralyžius, bet patarė dėl visa ko išsitirti kitoje ligoninėje. Ten išgirdome tą patį atsakymą, todėl jai penkioms dienoms buvo paskirti steroidai ir, rodės, jos būklė pagerėjo. Bet užbaigus vaistų kursą, šeštą dieną, kažkas buvo ne taip. Jai labai svaigo galva, ji vėmė ir verkė dėl galvos skausmo, todėl ir vėl nuvažiavome į ligoninę.“

REKLAMA

Carly pasakoja žinojusi, kad kažkas blogai. Smegenų magnetinis rezonansas parodė, kad Acacios smegenys yra auglys.

„Tada buvome skubiai nukreipti į dar kitą ligoninę, kur buvo atliktas papildomas tyrimas – operacija buvo suplanuota tai pačiai savaitei.“

Penkiametė Acacia yra didelė animacinio filmuko „Ledo šalis“ mėgėja, todėl jos šeimos nariai nori ją nusivežti į Disneilendą, kad ji galėtų susitikti su savo mylimais herojais. Šeima, draugai ir kiti geranoriškai nusiteikę žmonės jau suaukojo 4000 £, bet pinigų dar truputį trūksta. Acacios kelionei į Disneilendą galima aukoti „JustGiving“ tinklapyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Acaciai buvo atlikta operacija, kurios metu pašalinta dalis auglio. Tačiau iki galo jo pašalinti nepavyko, nes kitaip ji būtų likusi visiškai paralyžiuota. Dviems dienoms praėjus po operacijos ji jau galėjo vaikščioti aukštyn žemyn laiptais su fizioterapeutų komanda, kurie ją atidžiai stebėjo. Jai atlikta trylika chemoterapijos sesijų, be bendrosios anestezijos. Kas kartą ji tiesiog gulėdavo ir dainuodavo savo mėgstamiausias daineles iš visos širdies.

Pasižiūrėjus į Acacia nepasakytum, kad jai kažkas ne taip. Žmonės kartais pastebi, kad kažkas ne taip su viena jos akimi, kur auglys spaudžia smegenų kamieną, bet rando jai ant galvos nesimato, o ji yra laiminga ir gerai nusiteikusi. Ji laksto aplink, tokia gyvybinga ir kupina energijos.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Carly sako, kad šeimą tiesiog užplūdo palaikymas iš aplinkinių – keletas žmonių pasisiūlė organizuoti aukų rinkimo konkursus, norėdami padėti šeimai – patėviui Benui ir aštuonmečiui broliui Landonui.

„Landono futbolo komanda „Crewe Town FC“ labai mus palaiko“, – sako Carly. – „Kai tik gali, dėl galiojančių koronaviruso apribojimų, jie organizuoja bėgimo ir dviračių rungtynes, rinkdami mums aukas. Nuostabu matyti, kiek žmonių nori mums padėti – su mumis susisiekia net nepažįstami žmonės, kurie yra labai geranoriški.“

Acacios mėgstamiausias dalykas pasaulyje yra filmukas „Ledo šalis“, todėl Carly labai norėtų, kai bus pakankamai saugu tai padaryti, nusivežti dukrą patirti Disnėjaus magijos, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

„Acaciai egzistuoja vienintelis dalykas pasaulyje – tai „Ledo šalis“, ir ypač Elza“, – sako Carly. – „Ji mėgsta ir kitus dalykus, bet niekas neprilygsta šitam filmukui. Kai jai buvo atliekama rentgenoterapija, ji turėjo Elzos plakatą ir po kiekvienos sesijos prie jo klijuodavo po lipduką. Būtų labai smagu nusivežti ją į Disneilendą. Nežinau, kaip ji reaguotų pamačiusi Elzą – tikriausiai labai džiaugtųsi! Esu labai dėkinga visiems mums padedantiems žmonėms, mums kaip šeimai tai labai daug reiškia.“

Vietos bendruomenės atstovai ir draugai jau pradėjo rinkti pinigus Acacios ir jos šeimos kelionei, kad jie kartu turėtų kuo daugiau gražių prisiminimų. Chrisas Scarlettas gruodžio mėnesį bėgs maratoną, o „Crewe Town FC“ futbolo komanda jau surinko daugiau nei 3 500 £ per bėgimo varžybas, šį mėnesį dar planuojamos ir dviračių varžybos, kurių metu bus aukojama šiam tikslui.

REKLAMA

Dainininkė ir dviejų vaikų mama Gemma Harper–Bone taip pat sužinojusi apie liūdną Acacios diagnozę nusprendė dar šį mėnesį feisbuke surengti keturias valandas truksiantį gyvo garso koncertą internete. Gemma (34) sako:

„Neįtikėtina, kiek daug palaikymo jau sulaukta. Per naktį surinkome daugiau nei 500 £. Visi bendruomenės nariai yra labai geranoriški ir dosnūs, per tokį trumpą laiką. Norime surinkti kuo daugiau pinigų ir padovanoti Acaciai su šeima gražių prisiminimų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų