REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas sprendė dėl moters, kuri apsimetė serganti vėžiu ir iš žmonių aukų susišlavė daugiau nei 45 000 svarų, kuriuos išleido apsipirkinėdama.

Teismas sprendė dėl moters, kuri apsimetė serganti vėžiu ir iš žmonių aukų susišlavė daugiau nei 45 000 svarų, kuriuos išleido apsipirkinėdama.

REKLAMA

Nicole Elkabbas kaltinama pasinaudojusi „GoFundMe“ puslapiu, į kurį buvo įkelta net jos nuotrauka ligoninėje. Ji šiame tinklapyje rašė, kad susirgo kiaušidžių vėžiu, kad jai atlikta operacija, o dabar tenka kęsti nesibaigiančias chemoterapijos sesijas – perokurorų teigimu, tai buvo smulkmeniškai apgalvotas melas.

Savo surinktus pinigus moteris išleido apsipirkinėjimui, kelionėms į Barseloną ir Romą bei azartiniams lošimams, o taip pat ložei „Tottenham Hotspur“ futbolo aikštyne.

N. Elkabbas (42) iš Kento, Didžiosios Britanijos, dalyvavo Kenterburio karališkojo teismo posėdyje, kuriame buvo teisiama už sukčiavimą ir neteisėtą nuosavybės pasisavinimą. Moteris kaltinimus neigia ir sako, kad vėžiu iš tiesų sirgo – jos šeimoje yra šios ligos istorija.

REKLAMA
REKLAMA

Savo baigiamojoje kalboje trečiadienį vykusiame posėdyje prokuroras Benas Irwinas teigė, kad kaltinamosios veiksmai buvo „labai nesąžiningi“.

Jis sakė: „Tai buvo jos sumanytas detalus apgavystės ir klastos planas, ir ji puikiai tai žinojo. Ji melavo apie sunkią operaciją, apie šešis chemoterapijos ciklus, apie stebuklingus vaistus, kurie ją išgydė. Ji apgavo žmones, kurie jai aukojo pinigus, kuriuos ji po to iššvaistė.“

REKLAMA

B. Irwinas sakė, kad visa klasta buvo pagrįsta nuotrauka, kurią N. Elkabbas įkėlė į aukų rinkimo internetinį puslapį. Jis sakė: „Štai ji, gulinti ligoninės lovoje – ką turėtų pagalvoti šią nuotrauką pamatęs žmogus? Tai buvo kruopščiai suplanuotas sukčiavimas. Viskas buvo suvaidinta ta, kad žmonės patikėtų, jog ji tikrai serga. Kodėl žmogus imtųsi tokio dalyko, puikiai žinodamas, kad tai toli gražu neatspindi jos tikrosios sveikatos būklės?“

„GoFundMe“ puslapyje moteriai paaukojo daugiau nei 600 žmonių – jie iš viso surinko 45 050 svarų. Kaltinimas sukčiavimu siekia laikotarpį nuo 2018 metų vasario iki rugpjūčio mėnesio, rašoma mirror.co.uk.

N. Elkabbas advokatas Oliveris Kirkas prisiekusiesiems sakė, kad ji yra „pažeidžiama“ moteris, turinti genetinį polinkį į kiaušidžių vėžį – jos šeimoje jau yra sirgusiųjų šią liga. Jis sakė: „Kiekvienas iš savo patirties žinome, kad baimė priverčia mus imti pačių keisčiausių poelgių. Tai buvo vienos moters baimės susirgti vėžiu atvejis.“ O. Kirko teigimu, N. Elkabbas buvo pasakyta, kad ji serga vėžiu, todėl moteris tuo patikėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų