REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Translytis vyras papasakojo, kaip nutraukė hormonų terapiją, kad susilauktų vaiko nuo savo vyro (nuotr. Instagram)

Translytis vyras papasakojo, kaip nutraukė hormonų terapiją, kad susilauktų vaiko nuo savo vyro.

8

Translytis vyras papasakojo, kaip nutraukė hormonų terapiją, kad susilauktų vaiko nuo savo vyro.

REKLAMA

Teisininkas Bennettas Kasparas-Williamsas (36), kuris save apibrėžia kaip gimimo metu „priskirtą prie moterų“, dešimt metų identifikavosi kaip „vyriška lesbietė“, o tuomet atsiskleidė kaip nebinarinis translytis asmuo.  Hormonų terapiją jis pradėjo 2014 metais, o 2017 metais sutiko savo vyrą Maliką Kasparą-Williamsą (39), interjero dizainerį.

Los Andžele gyvenanti pora nusprendė sukurti šeimą – tuomet Bennettas, kuriam yra atlikta lyties keitimo operacija viršutinėje kūno dalyje, bet lytiniams organams, savo hormonų terapiją sustabdė. Jis pastojo ir dabar pora laukiasi netrukus turinčio gimti kūdikio. Bennettas save apibūdina kaip „tėtį – jūros arkliuką“, atkreipdamas dėmesį į šiuo gyvūnus, kurių patinai nešioja jauniklius, rašoma dailymail.co.uk.

Kaip ir dauguma žmonių tokiais atvejais, jis labai nekantravo naujieną pranešti savo mamai Lori Kaspar (63), kuri dirba teisininke. Jis sakė:

REKLAMA
REKLAMA

„Ji buvo šokiruota, bet labai džiaugėsi. Didžiąją dalį gyvenimo praleidau save priskirdamas vyriškoms lesbietėms, todėl kai mamai pasakiau, kad esu nebinarinis translytis asmuo, atsimenu, kaip jai iš pradžių buvo sunku suprasti, ką aš turiu galvoje. Bet kai susitikome kitą pavasarį, ji mane jau suprato.

REKLAMA

Tuo metu man jau buvo pradėję formuotis daugiau raumenų ir turėjau nemažą barzdą. Laimei, ji visada labai ramiai žiūrėjo į mano atsiskleidimą. Jai esu atsiskleidęs tris kartus. Pirmą kartą – kaip lesbietė, antrą kartą – kaip translytis asmuo, o trečią kartą – kaip gėjus. Ji visada mane labai palaikė ir manimi didžiavosi. Tai tikrai nėra savaime suprantama, turint omenyje jos amžių ir tai, kad ji 40 metų gyvena konservatyviame Teksase.“

Bennettas save vadina „tėčiu – jūros arkliuku“, turėdamas omenyje, kad gimdo šių gyvūnų patinai, o ne patelės. Jo kūdikis turi gimti lapkričio 5 dieną, o apie savo nėštumą jis pasakoja instagrame. 2014 metų vasarą pradėtą hormonų terapiją jis šiuo metu yra sustabdęs, nes nori pradėti šeimą. Pasakodamas apie savo neštumą jis pripažįsta:

REKLAMA
REKLAMA

„Tam tikra prasme, dėl karantino ir fizinio atstumo reikalavimų man pavyko išvengti daugelio nemalonių situacijų. Niekas manęs neklausinėjo, ar esu vyras, ar moteris, ar laukiuosi, ar ne. Draugams ir šeimos nariams visas naujienas pranešėme arba žinutėmis, arba vaizdo skambučiais.

Bet pats nėštumas buvo maždaug normalus, nebuvo jokių komplikacijų. Visus pasiekimus fiksuoju instagrame, naujienas pranešu savo sekėjams. Jų reakcijos buvo labai teigiamos. Kad kiti translyčiai asmenys galėtų mane susirasti ir pamatyti, kad ir jie gali turėti šeimą, naudoju terminą „tėtis – jūros arkliukas“.

Bennettas, kuris savo gimimo metu jam suteikto vardo atskleisti nenori, vaikystėje nejautė jokio poreikio užsiimti pagal lytį priimtina veikla. Su vyru kūdikio lauktis jie pradėjo po vos dviejų mėnesių bandymo pastoti. Bennettas sako: „Turėjau visą krūvą juostelinių nėštumo testų ir juos dariausi praktiškai kasdien. Po antro mėnesio juostelės darėsi vis tamsesnės ir tamsesnės, kol galiausiai Malikas nebeištvėrė ir nupirko gerą elektroninį testą. Labai džiaugiamės ir nekantraujame susilaukti kūdikio.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau vos po kelių savaičių nuo teigiamo nėštumo testo, kovo 4 dieną, Kalifornijoje, kur pora gyvena, dėl COVID-19 buvo paskelbtas karantinas, todėl pora negalėjo džiugiomis naujienomis asmeniškai pasidalinti su artimiausiais žmonėmis. Todėl Bennettas naudojasi socialiniais tinklais ir pasakoja visiems apie savo kelionę.

Jis sako: „Dėl karantino pas gydytojus tikrinti reikėjo man vienam. Gydytojai ir slaugytojai buvo tiesiog nuostabūs. Manau, kad esu pirmas jų sutiktas nėščias translytis asmuo, bet visi buvo labai supratingi. Jau žinome kūdikio lytį, bet jos nepaskelbsime iki kūdikio gimimo. Man atrodo, kad kažkas ne taip su visuomenės obsesija sužinoti kūdikio lytį, tai nesveika. Kai vaikas gims, jam naudosime tuos įvardžius, kurie atitinka jo ar jos lytį, bet aiškiai duosime suprasti, kad šių etikečių priimti nebūtina.“

Tuo tarpu Bennettas sako, kad gal hormonų terapiją atidės tol, kol nesusilauks dar vieno vaiko. „Mums patinka mintis, kad vaikutis turėtų mažąjį broliuką ar sesutę.“ – sako jis. – „Labiau verta tai padaryti anksčiau, nei vėliau. Todėl vis dar dvejoju, ar iškart grįšiu prie hormonų, kad po šešių mėnesių nereikėtų vėl jų nutraukti – nežinau, ar tai nepakenktų mano psichologinei ir fizinei sveikatai. Turėdamas Maliką, savo lyties keitimą ir kūdikį dabar jaučiuosi visiškai pilnavertis žmogus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų