Paprasta, greita ir skonis puikus: kitokie mėsos krepšeliai su keptomis bulvėmis

„Paprastas patiekalas, gana greitai pagaminamas ir skonis puikus“, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina.

Maltos mėsos krepšeliai su bulvėmis (Nuotr. Baltoje lėkštėje)

Krepšeliams: 500 g maltos mėsos; 1 kiaušinio; 1 valg. šaukšto krakmolo; 2 arb. šaukštelio majonezo + krepšelių patepimui; česnako skiltelės; druskos, pipirų arba maltos mėsos prieskonių.

Bulvėms: 300 g skustų bulvių; druskos; pipirų; šiek tiek aliejaus.

Maltą mėsą susimaišome su visais produktais ir padaliname į 6 lygias dalis. Drėgnomis rankomis suformuojame paplotėlius, šiek tiek padarant sieneles. Dedame ant kepimo popieriaus ir aptepame majonezu.

Bulves supjaustome mažais kubeliais, įdedame prieskonius ir užlaksčius aliejumi išmaišome viską. Gautą masę tolygiai padaliname ant krepšelių. Kepame iki 220° įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol bulvės įgaus auksinę spalvą. Mėgstantiems sūrį galima užberti jo ant krepšelių ir vėl kepti, kol šis išsilydys.

 

 


Rašyti komentarą...
N
Nesveikas
2020-10-29 01:30:32
Pranešti apie netinkamą komentarą
Skamba visai neblogai.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų