REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo panikos atakų kenčianti moteris pasidalijo paprastu metodu, kurį naudoja panikos atakoms atbaidyti, kai jaučia jas artėjant.

Nuo panikos atakų kenčianti moteris pasidalijo paprastu metodu, kurį naudoja panikos atakoms atbaidyti, kai jaučia jas artėjant.

REKLAMA

Panikos atakos arba panikos sutrikimai – tai žmonėms staiga pasireiškiantys stiprūs baimės ir panikos pojūčiai. Didžiosios Britanijos sveikatos tarnyba informuoja, kad nors kiekvienas mūsų išgyvena nerimą ir paniką, panikos sutrikimų turintys žmonės nuolat jaučia nerimą, stresą ar paniką bet kuriuo metu ir be jokios priežasties.

Žmonėms rekomenduojama su panikos atakomis nekovoti, o tiesiog lėtai ir giliai kvėpuoti, priminti sau, kad ataka praeis, sutelkti dėmesį į teigiamus, atpalaiduojančius vaizdinius.

Viena moteris, gyvenanti su panikos atakomis, pasidalino savo metodu, kurį jai pasiūlė jos draugas – daugybė kitų žmonių sako, kad tai padėjo ir jiems. „Tumblr“ ji rašė:

REKLAMA
REKLAMA

„Man buvo beprasidedanti stipri panikos ataka, kai mano vaikinas man pasakė į burną įsidėti ledo kubelį. Nežinau, kur jis rado tokią mintį, aš net pradėjau juoktis, nes nemaniau, kad tai padės, bet jis nepasidavė. Galiausiai taip ir padariau. Dabar jau čiulpiu antrą kubelį, nes tikrai padėjo.“

REKLAMA

Pasak moters, jos vaikinas aiškino, kad ledo kubelio mintis iš pradžių ją privers galvoti, kas per nesąmonė, ir taip nukreips dėmesį nuo nerimo. O vėliau ledo šaltis burnoje organizmui sukels šoką, kuris ją grąžins atgal į realybę, nes privers susitelkti į burnoje jaučiamą šaltį, todėl neliks laiko galvoti apie paniką, rašoma mirror.co.uk

Vienas žmogus jai dėkojo sakydamas, kad pats išbandė, ir tikrai veikia, o kitas rašė, kad tą patį efektą išgauna kramtydamas citriną.

Kitas rašė: „Taip burnoje taip pat gaminasi daugiau seilių. Kai prasideda „kovok arba spruk“ reakcija, neesminės organizmo funkcijos sustoja, todėl turi daugiau energijos daryti tai, ką reikia, išgyvenimui – arba nugrimzti į panikos ataką. Kai prisiverčiama gaminti daugiau seilių, tai nuramina, nes „kovok arba spruk“ yra tokia reakcija, kuriai reikia visko arba nieko, todėl šie procesai negali vykti kartu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų