REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikams grįžus į mokyklas dar svarbiau atkreipti dėmesį į koronaviruso simptomus.

Vaikams grįžus į mokyklas dar svarbiau atkreipti dėmesį į koronaviruso simptomus.

REKLAMA

Artėjant žiemai neišvengiamai padaugės gripo ir peršalimo atvejų, kurių simptomai yra panašūs į COVID–19. Tėvai raginami išmokti pastebėti skirtumus tarp koronaviruso, gripo bei peršalimo. Kai kurie simptomai visoms trims ligoms yra panašūs, todėl kartais juos atskirti gali būti sudėtinga.

Pagrindiniai koronaviruso simptomai yra aukšta temperatūra, staigiai atsiradęs nuolatinis kosulys bei skonio ar kvapo pojūčių praradimas ar pasikeitimas. Daugelis koronavirusu sergančių žmonių turi bent vieną iš šių trijų simptomų.

Gripo simptomų tarpe gali būti staigiai pakilusi temperatūra, kūno maudimas, nuovargis bei išsekimas, sausas kosulys ir skaudanti gerklė. Kiti gripo simptomai – galvos skausmas, miego sutrikimai, apetito praradimas, pilvo skausmas ar pykinimas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu peršalimo simptomai – užsikimšusi ar bėganti nosis, gerklės skausmas, galvos skausmas, raumenų skausmai, kosulys, pakilusi temperatūra ir čiaudulys. 

REKLAMA

Dr. Ravi Tomar, Londone dirbantis bendrosios praktikos gydytojas dienraščiui „Metro“ sakė: „Šių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų didžiausias iššūkis yra tai, kad jų visų simptomai gali būti panašūs – kosulys, gerklės skausmas, įvairūs maudimai ir skausmai. Tačiau juos galima atskirti pagal dominuojančius simptomus, rašoma dailystar.co.uk.

Paprastojo peršalimo atveju organizmą veikia daugiausiai burnos ir nosies srities simptomai, o gripo atveju tikėtina, kad bus paveiktas visas organizmas. COVID–19 pasižymi nekrintančia temperatūra, sausu kosuliu ir specifiniais simptomais, pavyzdžiui, kvapo ar skonio pojūčių praradimu, kurie išduoda, kad tai gali būti būtent koronavirusas.“

Jei manote, kad jums ar jūsų vaikui pasireiškia tokie simptomai, kuo greičiau išsitirkite. Kol gausite testo rezultatus, būkite namuose ir nepriimkite svečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų