REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
G. Karaliūnaitės gimtadienį ir R. Janavičiaus mirtį skiria vos viena diena  (tv3.lt fotomontažas)

Liepos 2-ąją savo 42-ąjį gimtadienį švenčia žymi Lietuvos dainininkė Gintarė Karaliūnaitė. Simbolinis sutapimas, bet lygiai prieš trylika metų dieną prieš tai, liepos 1-ąją, moteris neteko ir artimo savo kolegos, buvusio mylimojo Rolando Janavičiaus. „Kadangi esu gimusi 15 valandą 15 minučių, būtent jis šiuo laiku man visada paskambindavo ir mane pasveikindavo”, – nostalgiškai vyrą prisimena G. Karaliūnaitė.

28

Liepos 2-ąją savo 42-ąjį gimtadienį švenčia žymi Lietuvos dainininkė Gintarė Karaliūnaitė. Simbolinis sutapimas, bet lygiai prieš trylika metų dieną prieš tai, liepos 1-ąją, moteris neteko ir artimo savo kolegos, buvusio mylimojo Rolando Janavičiaus. „Kadangi esu gimusi 15 valandą 15 minučių, būtent jis šiuo laiku man visada paskambindavo ir mane pasveikindavo”, – nostalgiškai vyrą prisimena G. Karaliūnaitė.

REKLAMA

Ketvirtadienį savo gimtadienį švenčianti atlikėja Gintarė Karaliūnaitė sako, kad šios dienos ji niekada per daug nesureikšmino, tačiau iš anksto žinojo, kad šiai dienai planų yra numačiusi jos geriausia draugė Vaida:

„Turiu savo geriausią draugę, ji yra kažką sumąsčiusi. Man asmeniškai gimtadieniai niekada nebuvo kažkokia esminė data, svarbesni galbūt daugiau būna vaikų gimtadieniai“, – patikina dviejų vaikų mama.

REKLAMA
REKLAMA

Karantinas suteikė atradimų

G. Karaliūnaitė atvirauja, kad jai geriausia dovana yra laikas su savimi, kai moteris gali apmąstyti, kokie buvo praėję metai:

REKLAMA

„Kai galiu apgalvoti, kaip man sekėsi visus praėjusius metus, apmąstyti, ką kitais metais man norėtųsi pakeisti, pagerinti ir galų gale pataisyti. Daugiau per gimtadienius būna tokios nuotaikos. Didelė šventė, puošimai, balius, daug žmonių – kol kas manęs tai nelabai traukia.“

Žymi atlikėja net neketina neigti, kad kaip ir visų žmonių, taip ir jos gyvenimą stipriai pakeitė pasaulinė koronaviruso pandemija. Tiesa, moteris dėl to liūdėti tikrai neketina, priešingai – karantino metu ji atrado labai daug naujų teigiamų dalykų. Štai, kad ir darbas – moteris sako supratusi, kokia kryptimi ji nori sukti savo karjerą.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pradžių, žinoma, aš kaip ir daugelis išsigandau, turėjau daug nerimo. Buvo neramu dėl verslų, ateities, šalies. Tačiau asmeniškai sau, aš per karantiną padariau labai daug atradimų, tiek liečiant draugus, tiek šeimą, tiek pačios savo vidinius apmąstymus ir sprendimus.

Kai tuos du mėnesius negalėjau dirbti savo darbo, supratau, kad aš jo ir nebenoriu dirbti. Man gerai, kad buvau priversta sustoti, nors tai iš pradžių atrodė ir sunkoka“, – šypteli nuoširdumu spinduliuojanti moteris.

Iš gyvenimo išmetė juodas spalvas

Į 42-uosius savo gyvenimo metus G. Karaliūnaitė žengia kaip niekada pasitikinti savimi. Išgyvenusi skyrybas ir pardavusi daug pastangų pareikalavusį namą, dabar ji apsigyveno, kaip pati sako, savo svajonių bute, kurį pati šiuo metu remontuojasi ir tvarko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris savo gyvenimą keičia kardinaliai. Ji iš gyvenimo stengiasi naikinti visas juodas spalvas, taip pat iš spintos atsikratė net ir tamsesnių drabužių.

„Išmečiau visus juodus drabužius, turiu savo baltą svajonių automobilį, kurio visą laiką norėjau. Noriu šviesių gyvenimo spalvų. Per karantiną supratau, kad mano tikslas yra susikurti stabilią svajonių darbo veiklą, nors muzika, žinoma, visada bus šalia“, – sako ji.

Nors moteris savo gyvenime yra išbandžiusi tikrai ne vieną veiklą, vis dėlto apie ateities tikslus G. Karaliūnaitė dar nėra linkusi atvirauti. Mat moteris yra pasimokiusi, kad laimė ir svajonės iš tiesų mėgsta tylą.

REKLAMA

„Kiek kartų esu pasakiusi per anksti, tai niekas taip ir neišsipildydavo. Kai pradedu visada šnekėti, ką aš darysiu, tai tarsi nupučia visus mano planus pavėjui. Ne tai, kad planai nepavyksta, man jie tiesiog pasidaro nebeįdomūs. Pavyzdžiui, pradedu laikytis dietos ir pasakau apie tai draugei, tai aš jau vakare galiu prisivalgyti tuomet“, – juokiasi atlikėja.

Ateityje – nauji tikslai

Vis dėlto moteris prasitaria, kad ateities planų ji turi ir tikrai nemažai, o apie juos visi išgirs jau netrukus. Savo svajonių darbo vietą ketinanti susikurti atlikėja startuoti ketina nuo rudens, o iki tol ji žada pasimėgauti laisvu laiku šeimoje. Mat tai pirmoji vasara per visą G. Karaliūnaitės gyvenimą, kai ši nedirba.

REKLAMA

„Likusius du mėnesius tvarkysiuosi namuose, leisiu laiką čia, startuosiu su planais tik rudenį. Aš nuo šešiolikos metų visas vasaras dirbdavau labai daug, žinoma, išskyrus tuos metus, kai mano vaikai buvo kūdikio amžiaus.

Aš visą laiką dirbau ir tai yra pirmoji mano vasara, kai nedirbu. Nors iš tikrųjų atsipalaiduoti taip ir neišmokau, vis dar jaučiu kaltės jausmą, kai atsikeliu rytais ir nereikia niekur skubėti“, – pripažįsta portalo tv3.lt kalbinta pašnekovė.

Netektį ir gimtadienį skiria vos diena

Liepos 2-oji G. Karaliūnaitei visą gyvenimą kelia tik teigiamas emocijas, tačiau lygiai prieš trylika metų dieną prieš tai, liepos 1-ąją, moteris neteko itin artimo žmogaus – kolegos ir buvusio mylimojo tuomet žymaus dainininko Rolando Janavičiaus. Vos 36-erių sulaukusį vyrą pasiglemžė vėžys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Simboliška, tačiau G. Karaliūnaitės gimtadienį ir jos buvusio mylimojo išėjimą skiria vos viena diena. O pati moteris pripažįsta, kad R. Janavičiaus atminimas jai iki šiol yra išties svarbus.

„Kai visai neseniai krausčiau namą, radau albumus ir senas užrašų knygeles, kurias laikau dėl ten esančių tekstų. Visai netikėtai radau iš mūsų bendravimo laikotarpio užsilikusią knygelę ir joje pamačiau lapelį, kurį jis kažkada buvo prisegęs prie šaldytuvo, mes tuomet vienas kitam palikdavome tokius raštelius parašytus. Radus jo laiškelį, man sugrįžo visi prisiminimai“, – jautriai kalba moteris.

Atlikėją aplankydavo sapnuose

G. Karaliūnaitė sako, kad simbolinės yra ne tik jos gimtadienio ir R. Janavičiaus išėjimo datos. Jų santykius lydėjo ir kur kas daugiau keistų sutapimų.

REKLAMA

Štai, pavyzdžiui, apie buvusio mylimojo mirtį atlikėja prieš trylika metų sužinojo, sėdint su drauge Klaipėdos kavinėje, būtent toje, kurioje leisdavo laiką ir su iškeliavusi dainininku. O pirmaisiais metais po vyro mirties, G. Karaliūnaitė jį itin dažnai matydavo savo sapnuose.

„Aš tuos visus sapnus esu iki šiol užsirašiusi, kažkada juos radau ir tikrai buvo apėmęs keistas jausmas, buvau jau juos pamiršusi. Gimtadieniui jis man yra padovanojęs auksinę širdelę, sveikindavo mane, net kai jau ir nebebuvome pora.

Jis žinojo, kad esu gimusi penkioliktą valandą penkiolika minučių ir būtent tuo metu man visada paskambindavo“, – prisiminimais apie R. Janavičių dalijasi atlikėja.

REKLAMA

Atlikėja sako tikinti, kad iki šiol ji aukštai danguje turinti tris angelus sargus. Vienas iš jų – būtent R. Janavičius:

„Kai ko nors paprašau, jaučiu, kad turiu tris angelus sargus: savo babytę, Rolandą ir senelį, kuris mirė, kai aš buvau maža. Kai atsitinka kažkas gero, visada jiems padėkoju.“

Koncertų metu – daina pagerbia Janavičių

Buvusio mylimojo ir kolegos atminimą moteris pagerbia ne tik savo mintyse. Ji jau gerus metus savo koncertų metu visuomet atlieka savo sukurtą, gerai žinomos R. Janavičiaus anksčiau atliekamos dainos „Rytas perone“, versiją.

Ir nors G. Karaliūnaitės sukurta šios dainos versija iš tiesų yra ganėtinai linksma, vis dėlto publikoje dažnai atsiranda moterų, kurios pravirksta, vos išgirdusios pirmuosius dainos žodžius:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasirinkau šią dainą, nes mes susipažinome su Rolandu dieną prieš Naujuosius metus Mažeikiuose ir mudu naktį iš Mažeikių važiavome traukiniu į Klaipėdą švęsti Naujųjų metų. Jis sau, aš sau ir mes išsiskyrėme perone savais keliais, tik po metų pradėjome bendrauti.

Tas sniegas, traukinys ir peronas man turi labai daug reikšmės. Kai dainuoju šią dainą, žmonės verkia, nors mano versija skamba tikrai gerai ir pagal ją galima šokti, bet moterys tikrai apsiverkia, prisiminusios Rolandą“, – nostalgišką judviejų pažintį prisimena atlikėja.

Paskutinį savo koncertą iki karantino G. Karaliūnaitė surengė Panevėžyje. Čia taip pat moteris atliko ir hitą „Rytas Perone“, kuris pravirkdė publikoje buvusias moteris:

REKLAMA

„Buvo trys-keturios pareigūnėmis dirbančios moterys, jos tiek verkė per šią dainą. Po jos aš visada pamojuoju Rolandui nuo scenos ir dainuoju šią dainą ne dėl to, kad man reiktų dar vieno hito, bet aš tiesiog nenoriu, kad žmonės jį pamirštų. Kaip jis išpopuliarino šią dainą, kaip ją sudainuodavo, manau ji ir daina „Eliza“ yra tikros jo dainos.“

Sau linki drąsos

Pokalbio pabaigoje, G. Karaliūnaitės paklausus, ko vis dėlto moteris palinkėtų ateinantiems metams pati sau, ji net nedvejoja – šiuo metu jai reikia drąsos ir didžiulio noro nenuleisti rankų.

Moteris sako, kad pati didžiausia šių metų dovana jai yra absoliuti laisvė. Mat moteris išsilaisvino ne tik nuo banko paskolos ir kitų skolų, bet taip ir nuo nemėgstamo darbo, niūrių spalvų, o be to ir spėjo suvokti, kad ji yra apsupta ypatingų žmonių.

REKLAMA

„Iš tiesų draugų turiu daug, bet mano pati artimiausia draugė yra Vaida, ji yra mano angelas sargas, geriausiai mane suprantantis žmogus. Tai ji geriausia mano dovana.

Ko palinkėčiau sau kitąmet? Drąsos. Esu Vėžys, todėl tikriau užtraukiu rankinį stabdį lemiamais momentais, kai pritrūksta pasitikėjimo savimi. Dažnai jaučiu kaltę, kad esu talentinga ne tik muzikoje, bet ir kitose srityse, todėl jaučiu nepatogumą, kad galiu vis kažką kito daryti.

Mano ateities planai bus naujiena daugeliui, tačiau noriu palinkėti sau nesustoti ties idėja, bet susikurti savo svajonių darbą. Noriu jaustis gerai kiekvieną dieną dirbdama mylimą darbą ir jame tobulėdama“, – sau kitąmet linki atlikėja G. Karaliūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų