Amerikietis virtuvės šefas Jimas Fulleris yra augalinės kilmės mėsos ūkio savininkas, vyras taip pat yra dirbęs ir grybų augintoju. Jis sako, kad jo metodas yra daug sveikesnis už grybų kepimą riebaluose ar ant grotelių.

Grybautojo Evaldo laimikis – 203 baravykai. Grybai rasti spalio 28 dieną netoli Kupiškio (nuotr. facebook.com)

Grybautojo Evaldo laimikis – 203 baravykai. Grybai rasti spalio 28 dieną netoli Kupiškio (nuotr. facebook.com)

Grybus valgo daugelis žmonių, bet žymus virtuvės šefas sako, kad dažniausiai juos ruošiame klaidingai. Paprastai juos tiesiog kepame keptuvėje, dedame į orkaitę ar kepame ant grotelių.

Bet amerikietis virtuvės šefas, augalinės kilmės maisto ūkio „Fable“ įkūrėjas, sako, kad skaniausi grybai būna tiesiog išvirti – kaip makaronai.

Taip pat ir grybų ūkyje dirbęs Jimas savo Instagramo paskyroje pasidalino mokomuoju vaizdo įrašu, kuriame pateiktas grybų ruošimo metodas jiems suteikia „gardų, žemišką ir mėsingą“ skonį.

Grybus jis sudeda į gilią keptuvę ir sako: „Pirma, juos reikia tobulai išvirti – tam reikia vandens pilti po truputį. Tokiu būdu grybai paverda jų pačiu išskiriamame vandenyje.“

Jis aiškina, kad grybus virti reikia keletą minučių, kol jie paruduoja ir įgauna al dente konsistenciją, visai kaip makaronai. Tuomet, prieš į keptuvę įpilant alyvuogių aliejaus, reikia palaukti, kol vanduo išgaruos. Virtuvės šefas tada pataria grybus aromatizuoti česnakais.

REKLAMA

„Tokio ruošimo metu grybas kepa iš išorės.“ – sako jis. – „Jo vidus nepažeidžiamas, grybas nesukris!“

Galiausiai reikėtų palaukti, kol grybas apskrus, pagardinti druska ir patiekti. Šio „klasikinio metodo“ Jimas išmoko dirbdamas prabangiame restorane Teksase, JAV. Metodas grindžiamas tuo, kad grybai 90% yra sudaryti iš vandens, todėl verdami jie išskiria nedaug skysčio. Jei leisite vandeniui išgaruoti, visos skonio pilnos sultys liks grybo viduje.

„Daily Star Online“ Jimas paaiškino, kad toks grybų ruošimo metodas yra daug sveikesnis, nei įprastas jų kepimas riebaluose ar ant grotelių.

„Jei kepimą pradedate su aliejumi, tuomet visas grybų viduje esantis vanduo tuoj pat pakeičiamas aliejumi, keptuvė išsausėja ir reikia nuolat pilti daugiau aliejaus.“ – sako jis. – „Jei grybus verdate, tuomet laukiate, kol jie bus visiškai išvirę, ir tik tada įpilate truputį aliejaus, kuris lieka grybo išorėje, karamelizuojasi ir paviršius įgauna skonio dėl „Maillard“ reakcijos su karščiu.“

Grybų kepimas ant grotelių taip pat yra keblus dalykas, sako Jimas, nes taip vanduo „išlaisvinamas“, nesugaunamas ir skonis nesusikoncentruoja.

„Karamelizavimas iš dalies taip pat įmanomas, bet tirpieji baltymai ir skaidulos bus prarastos“ – priduria jis.

Lt
2020-06-24 11:17:15
Tupas straipsnis. Kaip galima kepti riebaluose ant grotelių. Jis gal įsivaizduoja kad riebalai ore sklando
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Lt 2020-06-24 11:17:15
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tupas straipsnis. Kaip galima kepti riebaluose ant grotelių. Jis gal įsivaizduoja kad riebalai ore sklando   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Raudonųjų serbentų padažas
Šį kartą Irina siūlo pasigaminti tirštą, saldžiarūgščio skonio, raudonųjų serbentų padažą. „Patikėkite, jei pasigaminsite nors vieną mažą stiklainiuką šio padažo ir jį ...
Sumuštiniai su namine užtepėle (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Suplanuoji vienokius pusryčius, atsidarai šaldytuvą, o ten nieko nėra, ko reikia. Šįryt improvizacija iš turimų produktų. Gavosi puikiai“, – sako tinklaraščio „Viktorijos ...
Tortilija (nuotr. stop kadras)
Kiekvieną vasaros savaitgalį TV3 televizijos eteryje rodoma nauja edukacinė-pramoginė, visai šeimai skirta laida „Kitsy“. Kiekvienoje laidoje paliečiamos vis skirtingos temos, ...
Vištienos petukai (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Ši vištiena mums yra skaniausias patiekalas. Pradedi ir negali sustoti, kol nesusitinki ties paskutiniu petuku, kuriuo nepasidalini. Šįkart sugudravau ir vištieną kepiau ...
Egzotiškos ančių širdelės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų