Ar ir jūs darote šias maisto gaminimo klaidas? Džeimsas Oliveris pasakė, kokias klaidas daugelis daro orkaitėje kepdami bulves. Ant grilio kepta mėsa neįsivaizduojama be bulvių garnyro. Traškios ir minkštos bulvės puikiai tinka prie mėsos, pagardintos padažais.

Keptos bulvės (nuotr. Shutterstock.com)

Keptos bulvės (nuotr. Shutterstock.com)

Štai kokias klaidas, pasak Džeimso Oliverio, daro namuose orkaitėje bulves kepantys žmonės

Bulves per ilgai apverdate

Bulvės neturi sukristi, todėl jų apvirimo laikas neturi viršyti 15 minučių. Žymusis virėjas pataria: „Aš bulves apverdu maždaug 10 minučių, sūdytame verdančiame vandenyje.“

Pamirštate pašiaušti bulvių kraštus

Ši procedūra reikalinga tam, kad bulvės orkaitėje įgautų traškumo. Džeimsas sako: „Nupilkite vandenį, o tada jas gerai pakratykite kiaurasamtyje – taip bulvių kraštai gerai nebus tokie lygūs.“

Bulves kepate be riebalų

Jei norite gražiai apskrudusių bulvyčių, reikės daug riebalų. Virtuvės šefas sako: „Kitas žingsnis – riebalai. Sveikiausias pasirinkimas yra ypač tyras alyvuogių aliejus, kuris bulvėms suteiks nuostabaus traškumo. Jei norite kiek storesnio, saldesnio traškumo, tuomet naudokite sviestą. Dar vienas variantas, jei norite kad bulvės būtų ypač traškios – rinkitės anties riebalus.“

REKLAMA

Kepimo skardoje nepaliekate pakankamai vietos

Bulves į skardą sudėkite vienu sluoksniu, kad jos iškeptų tolygiai bei nesusispaustų, rašoma dailystar.co.uk. Džeimsas pataria: „Svarbiausia, kad skardoje būtų tik vienas bulvių sluoksnis – taip jas galėsite gerai pagardinti druska ir pipirais.“

Nežinote Džeimso Oliverio bulvių suspaudimo gudrybės

Džeimsas bulves orkaitėje kepa 30 minučių, o tuomet jas kiek suspaudžia, kad jos būtų traškesnės.

Jis paaiškino: „Pirma bulves orkaitėje kepu maždaug pusvalandį 190 laipsnių temperatūroje, kol jos įgauna auksinės spalvos. Maždaug po pusvalandžio galėsite pradėti daryti stebuklus bulvių trintuvu. Taigi, ši procedūra reikalinga tam, kad padidėtų bulvės apatinio paviršiaus plotas. Reikia trintuvu bulves šiek tiek suspausti. Rekomenduoju išbandyti šį metodą – tikrai nesigailėsite.“

Pamirštate pagardinti žolelėmis arba jas įdedate per vėlai

Nepamirškite patiekalo pagardinti žolelėmis. Jas ant bulvių reikia dėti praėjus maždaug pusei kepimo laiko. Džeimsas paaiškino: „Norime ne tik maksimalaus traškumo faktoriaus, bet ir maksimalaus skonio faktoriaus. Aš žoleles dedu dabar, nes išsiaiškinau, kad jei jas dedate iš pat pradžių, taip, skonis būna puikus, bet žolelės pajuoduoja, jas valgyti tokias yra nemalonu. Tačiau jei žoleles sudėsite kepimo viduryje, išgausite daug daugiau jų kvapo.“

Virtuvės šefas rekomenduoja naudoti česnakus, rozmariną, čiobrelius, lauro lapus – tai bulvėms suteiks ryškesnį skonį. Sudėję žoleles bulves kepkite dar 25–30 minučių, o tuomet jas jau galima patiekti.

Beata
2020-05-26 23:04:53
Beveik valandą kepti bulves, absurdas
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Nesupratau 2020-05-26 23:34:40
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
O kam jas apvirti?Galima nuskusta bulve tiesiog perpjauti i 4 dalis,apvolioti bulviu prieskoniu ir aliejaus misinyje,ir is karto kepti.Iskepa mazdaug per 40 min.   ATSAKYTI
Beata 2020-05-26 23:04:53
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Beveik valandą kepti bulves, absurdas    ATSAKYTI
Beata 2020-05-26 23:04:53
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Beveik valandą kepti bulves, absurdas    ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Raudonųjų serbentų padažas
Šį kartą Irina siūlo pasigaminti tirštą, saldžiarūgščio skonio, raudonųjų serbentų padažą. „Patikėkite, jei pasigaminsite nors vieną mažą stiklainiuką šio padažo ir jį ...
Sumuštiniai su namine užtepėle (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Suplanuoji vienokius pusryčius, atsidarai šaldytuvą, o ten nieko nėra, ko reikia. Šįryt improvizacija iš turimų produktų. Gavosi puikiai“, – sako tinklaraščio „Viktorijos ...
Tortilija (nuotr. stop kadras)
Kiekvieną vasaros savaitgalį TV3 televizijos eteryje rodoma nauja edukacinė-pramoginė, visai šeimai skirta laida „Kitsy“. Kiekvienoje laidoje paliečiamos vis skirtingos temos, ...
Vištienos petukai (Nuotr. Viktorijos virtuvė)
„Ši vištiena mums yra skaniausias patiekalas. Pradedi ir negali sustoti, kol nesusitinki ties paskutiniu petuku, kuriuo nepasidalini. Šįkart sugudravau ir vištieną kepiau ...
Egzotiškos ančių širdelės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų