Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą žuvienę – kokią žuvį ir prieskonius jai naudoti, kaip išsikepti gardžiausius žuvies kotletukus bei  papasakos, kaip marinuoti ar sūdyti žuvį. 

Lašišos kotletukai

Lašišos kotletukai

Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis šį kartą „La Maistas“ laidoje virs žuvienę iš ešerio pagal savo mamos receptą  bei gamins skumbrės suktinukus su šonine.

Žuvienė gaminama iš plėšriųjų žuvų, nes jos turi daugiau skonio. O tobuliausia žuvienė – iš ešerio. Pirmas dalykas – naudoju ešerį neskustą. Sultiniui naudoju viską – odą, kaulus. Tačiau, būtina pašalinti žiaunas ir akis, nes jos suteikia kartumo. Visa kita dedu į merlių, kad sriuboje nebūtų kaulų“, – kaip virti žuvienę pasakojo T. Rimydis.

Tomas ypač mėgsta ant laužo virtą žuvienę. „Laužas – vienas iš pagrindinių geros žuvienės prieskonių. Dūmas, natūralios malkos, kaitra, grynas oras prideda daug skonio“, – tvirtina  T. Rimydis. Kiti dažniausiai naudojami ingredientai šiai sriubai: svogūnai, morkos, česnakas, pastarnokas, krapai, petražolės. Žuvienę galima balinti grietinėle arba grietine, rekomenduojama patiekti su juoda duona.

REKLAMA

„Nerekomenduoju virti žuvienės iš šaldytos ir baseinuose užaugintos žuvies: eršketai, karpiai, šamai, nes jos neturi skonio. Žuvys turi būti augusios laisvėje. Žuvienei geriausiai tinka upės ir ežerų žuvys, ne jūrinės žuvys“, – patarimus dalino virtuvės šefas. Jis taip pat atskleidė, kad jei norima skaidraus žuvies sultinio,  į sriubą reikia įleisti kiaušinio baltymą ir jį paskui išgriebti.

Kitas laidos „La Maistas“ šefas grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius gamins lašišos kotletukus pomidorų padaže ir menkės kepsnelius.

Tomas Rimydis ir Mindaugas Rainys

Tomas Rimydis ir Mindaugas Rainys

„Aš kotletams naudoju lašišą, bet galima ir bet kokią kitą žuvį, pavyzdžiui, šamo labai skanu. Kotletams geriau tinka riebesnė žuvis, ją galima kapoti arba malti“, – kalbėjo V. Blauzdavičius. Jis taip pat atskleidė slaptą tobulų kotletukų ingredientą – kapoti riešutai – jie suteikia ypatingą skonį.

Vylius taip pat pasidalino paprastu, bet puikiu marinato receptu. Jam reikės: vandens, vynuogių ar obuolių acto cukraus, pipirų, lauro lapų, galima cinamono įberti. Svarbiausia, kaip sako Vylius, visą laiką reikia ragauti – turi būti saldžiarūgštis skonis. Tokiame marinate žuvį reikėtų laikyti 12 valandų. Šis marinatas taip pat puikiai tinka ir mėsai, ypač, kiaulienai, marinuoti.

Dar daugiau praktinių patarimų žuvies patiekalams ir gardžių receptų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3 ir www.lamaistas.lt  

Benas
2020-05-23 07:25:59
Iki paslapties atskleidimo apie žuvienės virimą da toli gražu...
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Benas 2020-05-23 07:25:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Iki paslapties atskleidimo apie žuvienės virimą da toli gražu...   ATSAKYTI

Top Video

„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
DABAR RODOMA
Vilniaus centre užpultas Anušauskas su žmona: ieško kaltininko
DABAR RODOMA
Gero vakaro šou. Sesutės Emilija ir Martyna pasakė, kuo užsiima jų tėtis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Mįslingas trenerio nužudymas: kūną paslėpė taip, kad nesuuodė net tarnybiniai šunys
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Kaimynė gyvenimą pavertė tikru pragaru: nufilmavo, kas vyksta rytą vakarą
DABAR RODOMA
Per Vyriausybės posėdį užsirūkusiam finansų ministrui – Skvernelio prašymas
REKLAMA
Vištienos kepsneliai (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Taukšt ir gardūs vištienos kepsneliai ant stalo. Beje, visai neplanavau kepti vištienos kepsnelių, bet kai po ranka vis dar yra cukinijų ir taip mano mėgstamų paprikų, nuodėmė ...
Mėsos marinavimo klaidos  (nuotr. Shutterstock.com)
Visiems yra pasitaikę marinuojant mėsą suklysti, gal net ne kartą, todėl štai keletas patarimų, kaip klaidas greitai ištaisyti. Pasirodo, mėsos marinavimas nėra toks ...
Silkės kapotis (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Šiam patiekalui idealiai tiks marinuota silkė, nes ji turi malonaus rūgštumo ir nėra sūri. Pats patiekalas – kažkas tokio, labai skaniai susivalgė ir tikrai norėjosi dar ir ...
Žuvies marinatas
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą ...
Kuršėnų vyniotinis (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Varškę šiam vyniotiniui galite rinktis ir kreminę (Lietuvoje yra ne viena rūšis, kuri tiktų). Aš tinkamos kreminės varškės Amerikoje neradau, tad naudojau paprastą, šiek tiek ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų