Anglija garsėja savo arbata. Jei brito paklaustumėte, kokią arbatą geria, jis greičiausiai jums patiektų ištisą sąrašą instrukcijų. Su pienu ar be, su cukrumi ar be jo, arbatžoles mirkyti, ar to nereikia, arbata pakeliais ar arbatžolėmis? Variantų gali būti begalė.

Arbata  (nuotr. Shutterstock.com)

Arbata (nuotr. Shutterstock.com)

Ekspertai dalijasi geriausiais savo patarimais – Marco Geraghty išvardijo dažniausiai daromas klaidas, rašoma dailystar.co.uk.

Štai trys klaidos, kurias, eksperto teigimu, daugelis daro ruošdami arbatą

Naudojate per karštą vandenį

Pasirodo, daugelis žmonių verdantį vandenį pila tiesiai ant arbatos pakelių. Kad arbata būtų skanesnė, prieš ją užpilant vandenį, virdulyje reikėtų palikti kelioms minutėms.

Marco sako: „Nenoriu skambėti nuobodžiai, bet čia reikėtų skaityti, kas parašyta ant pakelio ir išsiaiškinti, kaip ruošti savo arbatą. Dažnai žmonės arbatą užpliko per karštu vandeniu, ypač tai galioja žaliajai arbatai. Žaliąją arbatą reikėtų užplikyti 80°C vandeniu, nes karštesnė temperatūra arbatžoles užmuša – žalioji arbata turėtų būti vos saldoka. Būtent dėl šios priežasties daugybė žmonių neragauja įvairesnių arbatų. Jei neturite kontroliuojamos temperatūros virdulio, kad vanduo atauštų 10°C reikėtų palaukti apytiksliai vieną minutę – optimalią temperatūrą galima pasiekti ir taip.“

REKLAMA

Arbatos pakelį iš vandens ištraukiate per anksti

Kai kurie mėgsta labai vandeningą arbatą, bet ekspertas tokios nevertina. Marco sako, kad arbatos pakelį reikia vandenyje laikyti pakankamai ilgai, kad arbatos skonis būtų stipresnis.

Jis sako: „Bendra taisyklė – 3–4 minutės. Jau matau, kaip daugelis dabar išpučia akis, galvodami, kad tokios stiprios arbatos nenori. Verta nepamiršti, kad arbata ir yra pats skonis, todėl tikrai greičiausiai norėsite patirti jį visą. Tai ypač galioja, jei naudojate arbatą pakeliuose – ji prisitraukia daug lėčiau, todėl jai reikia duoti papildomo laiko.“

Pirma įpilate pieno

Daugelis abejoja, kada geriausia į arbatą pilti pieną. Jei naudojate arbatą pakeliuose, jo geriausia įpilti iškart užpylus arbatžoles vandeniu – taip išgausite stipriausią skonį.

Marco sako: „Aš visada sakau, kad geriau vėliau. Arbatos pakelis yra arbatos herojus, todėl jam reikia skirti visą reikiamą laiką, kad vanduo su arbata pritrauktų netrukdomi.“

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
DABAR RODOMA
Vilniaus centre užpultas Anušauskas su žmona: ieško kaltininko
REKLAMA
Rauginti pomidorai (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Aš labai mėgstu silpnai raugtas ar marinuotas daržoves ir kai turiu jų daugiau, būtinai užraugiu. Nesenai puslapyje publikavau greitai raugtų agurkų receptą, tad šiandien ...
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
Šaltibarščiai (Nuotr. Ritos receptai)
„Visa šaltibarščių sėkmė priklauso nuo kefyro ir burokėlių kokybės. Šaltibarčius gaminu ir su marinuotais, ir su virtais burokėliais. Jeigu naudoju virtus burokėlius, ...
Jautienos troškinys (Nuotr. Samčio užrašai)
„Šiandien aš dalinuosi sočiu, aštriu ir labai skaniu jautienos troškiniu“, – sako tinklaraštininkė Odeta. Reikės: 2 šaukštai alyvuogių aliejaus; 1 kg jautienos; 200 g ...
Lašišos kotletukai
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstravo kaip išsivirti tobulą ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų