REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Kambarys prieš pasikeitimus

Šį kartą TV3 ir „Namų idėja su IKEA“ lankysis pas energingą, veiklų senjorą Zigmą. Jo nedideliame, vieno kambario bute, vyksta visas gyvenimas – Zigmas čia ir ilsisi, ir valgyti gamina ir kūryba užsiima.

6

Šį kartą TV3 ir „Namų idėja su IKEA“ lankysis pas energingą, veiklų senjorą Zigmą. Jo nedideliame, vieno kambario bute, vyksta visas gyvenimas – Zigmas čia ir ilsisi, ir valgyti gamina ir kūryba užsiima.

REKLAMA

Ponas Zigmas skaičiuoja jau daugiau nei septynias dešimtis savo gyvenimo metų, tačiau tokios kūno, proto ir širdies jaunystės pavydėtų daugelis gerokai jaunesnių. 

Pensijoje vyras jau dešimt metų. Ir šį laiką jis leidžia itin turiningai: užsiima kūrybine veikla, drožyba, žvejyba, mėgsta vaikščioti miške, žiemą – slidinėti.

Senjoras Zigmas išsiskyręs ir bute gyvena vienas. Tačiau vienišas visai nesijaučia ir optimizmo nestokoja. „Užauginome vaikus ir nutarėme toliau gyventi kas sau, savo malonumui, kad nebereikėtų bartis, trukdyti vienas kitam“, – sako senjoras.

Dabartinis pono Zigmo butas visai neatitinka jo aktyvaus ir veiklaus gyvenimo būdo – seniai nematęs remonto, apstatytas pasenusiais baldais. Vienoje nedidelėje erdvėje įrengti virtuvė, svetainė, miegamasis ir dirbtuvės.

REKLAMA
REKLAMA

Čia vyksta daugybė veiklų, bet vietos nei meistrystės instrumentams, nei maloniems suvenyrams, nei drabužiams, nei indams – nėra. Kad reikia atsinaujinti sugalvojo Zigmo dukra. Ji ir užpildė anketą. Taigi, namų atnaujinimas tapo puikiu siurprizu tėčiui.

REKLAMA

„Sofa-lova, kurioje šeimininkas miega, jau sena ir išgulėta, tad jis tinkamai nepailsi. Butas nepatogus – norint nurašyti dujų skaitliuko duomenis, ponas Zigmas turėdavo atitraukti didžiulį šaldytuvą, o norėdamas pavalgyti prie savadarbio baro stalo – nuimti nuo jo mikrobangų krosnelę.

Vienintelė spinta drabužiams tokia sena, kad viduje net išlūžę lentynos, o ją pravėrus – krenta daiktai“, įspūdžiais dalijasi IKEA interjero dizaineris Mantvydas Breivė.

Anot jo, pagrindinė interjero klaida, kurią neretai pastebi nedidelėse erdvėse – nefunkcionalūs sprendimai. Kai tas pats kambarys tarnauja kelioms funkcijoms – kiekvienas baldas ir buities prietaisas turi būti itin gerai apgalvotas. Sumaniai sutalpinus visus senjoro užgyventus daiktus – vietos atsirado net darbo stalui ir foteliui.

REKLAMA
REKLAMA

„Atnaujintas pono Zigmo butas gerai iliustruoja šių metų pavasario-vasaros interjero tendencijas, leidžiančias modernaus interjero dizaino derinimą su retro stiliaus elementais. Šiemet interjere vietą atranda senoviniai atributai, seni bet širdžiai brangūs, vintažiniai daiktai“, sako M. Breivė.

Kaip IKEA interjero dizaineris Mantvydas ponui Zigmui sukūrė jaukius ir funkcionalius namus vieno kambario bute bei kokie jo patarimai pravers bet kurioje erdvėje žiūrėkite laidoje „Namų idėja su IKEA“ penktadienį 17:55 per TV3.

Namų idėja su IKEA“ – penktadienį 17.55 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų