REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Dviejų vaikų mama papasakojo, ką su mažamečiais veikia namuose (nuotr. asm. archyvo)

Vilnietė Viktorija Beišienė su vyru augina du vaikus – 3 metų Nojų ir 10 mėnesių Atėnę. Dabar, kai namuose tenka praleisti daugiau laiko nei įprastai, moteris stengiasi sugalvoti vaikams veiklų, kurios ne tik leistų pramogauti, bet ir ką nors išmokti. Keliais atradimais ji dalijasi ir su tv3.lt portalo skaitytojais.

13

Vilnietė Viktorija Beišienė su vyru augina du vaikus – 3 metų Nojų ir 10 mėnesių Atėnę. Dabar, kai namuose tenka praleisti daugiau laiko nei įprastai, moteris stengiasi sugalvoti vaikams veiklų, kurios ne tik leistų pramogauti, bet ir ką nors išmokti. Keliais atradimais ji dalijasi ir su tv3.lt portalo skaitytojais.

REKLAMA

„Karantino metu tikrai nesikeliame su žadintuvu ir neturime griežto režimo, bet tam tikros dienotvarkės visgi stengiamės laikytis, kad vyresnėliui būtų lengviau grįžti į darželį“, – pokalbį pradeda Viktorija.

Daug laiko praleidžia lauke

Moteris sako, kad įprastai pirmą dienos pusę šeima leidžia ne namuose, bet gryname ore.

„Jei leidžia oro sąlygos, einame į lauką. Pasiimame termosą arbatos, pasidarome sumuštinių ar kitokių užkandžių ir važiuojame į gamtą, į kokį atokesnį parkelį ar prie ežero“, – pasakoja V. Beišienė.

Ji džiaugiasi, kad dabar visa šeima turi puikią progą pabūti kartu, atrasti naujas vietas ir dar geriau pažinti savo gimtąjį miestą Vilnių.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu vilnietė, čia gimiau ir užaugau, bet dar ir dabar atrandu naujų vietų aplink Vilnių. Pavyzdžiui, neseniai lankėmės Paulavos respublikoje, ten atradome net tris nuostabius parkelius – Sakiškių, Pasakiškių ir Zamečkavo. O kiek pažintinių takų Vilniuje ir aplink, tik spėk visur lankytis!“ – sako Viktorija.

REKLAMA

Ieško įdomesnių veiklų

Augindama ir leisdama laiką namuose su dviem vaikais, moteris jau yra išbandžiusi daugybę užsiėmimų. Sunkiausia čia turbūt yra sugalvoti tai, kas patiktų abiem vaikams.

„Namuose Nojus gana retai žaidžia ir kuo nors užsiima vienas, dažniausiai jis nori kažką veikti kartu. O mažylei įdomu viskas, ką daro brolis, tad tenka pasukti galvą, kuo užimti juos abu“, – neslepia Viktorija.

Ji dažniausiai įkvėpimo ieško internete, kur randa daug idėjų, kaip užimti vaikus pasitelkiant minimalias priemones, esančias kiekvienuose namuose. Vienas iš smagiausių atradimų, kuriuo be galo džiaugiasi vaikai – paprastas žaidimas su žirniais.

REKLAMA
REKLAMA

„Į didelį indą suberiu kelis kilogramus neskaldytų žirnių. Vaikai surenka juos į įvairius indelius, vėl išpila, bando pasitelkti įvairius įrankius – šaukštus, puodelius. Nojus į tą žirnių indą susinešė ir savo mašinėles, jas užkasa ir paskui ieško. Atrodo, toks paprastas dalykas, bet kiek džiaugsmo ir veiklos vaikams!“ – šypsodamasi pasakoja Viktorija.

Taip pat ji priduria, kad, jei tėvai sugalvos šią veiklą daryti su savo vaikais, nereikėtų mažų vaikų palikti be priežiūros, nes jie tikrai bandys tų žirnių ir paragauti.

Žaidimais stengiasi ir ugdyti

Pašnekovė mano, kad žaidimai vaikams gali suteikti ne tik geras emocijas, bet ir tapti puikia lavinimo priemone. Būtent žaidimo forma ji moko sūnų skaičių, spalvų, formų ir panašiai. Pavyzdžiui, skaičius Nojus mokosi ant didelio popieriaus lapo pagal tam tikrą skaičių dėliodamas savo mašinėles. Viktorija sugalvoja ir kitų įdomybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vieną dieną mes žaidėme džiungles. Kartu su mažaisiais nuotykių ieškotojais pasistatėme palapinę, pasirūpinome racijomis ir žiūronais, o kad pasijustume kaip tikrose džiunglėse, per kompiuterį pasileidome džiunglių garsų įrašą.

Pasinaudoję žiūronais, ieškojome tarp egzotiškų augalų pasislėpusių laukinių gyvūnų: tigro, liūto, leopardo, raganosio, dramblio, bezdžionėlės. Taip ir pažaidėme, ir su Nojumi pasikartojome gyvūnų pavadinimus“, – originaliu sumanymu dalijasi V. Beišienė.

Taip pat namuose jie piešia, spalvina, klijuoja, karpo, skaito knygutes. Dviejų vaikų mama pasakoja, kad po truputį stengiasi vyresnėlį įtraukti ir į namų ruošos darbus.

„Jis padeda sudėti drabužius į skalbimo mašiną, iškrauti indaplovę, neseniai kartu kepėme sausainius“, – vardija Viktorija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų