„Dvi savaitės karantino. Tikėkimės, kad tik dvi. Ką veikti? Namai pradėti šveisti, bet ir valgyti skaniai norisi. Neliūdėkime, gaminkime ir išnaudokime karantino laiką patiekalams, kuriems paprastu metu tiesiog nelieka laiko“, – sako tinklaraštininkė Rita.

Švilpikai (Nuotr. Ritos receptai)

Švilpikai (Nuotr. Ritos receptai)

Reikės: apie 1 kg bulvių; 1/4 dalio bulvių masės miltų; 1 kiaušinio; druskos pagal poreikį; sūdytų lašinių; svogūnų; grietinės.

GAMINIMAS

Su lupena išverdame bulves. Atvėsiname, nulupame ir sumalame arba sutriname bulvių grūstuvu. Tik ne su blenderiu. Į bulvių masę dedame 1/4 masės miltų.

Bulvių masę daliname į 4  dalis, vieną dalį išimame ir užpildome miltais. Dedame druską ir kiaušinį. Masę gerai išminkome.

Ant miltuoto paviršiaus kočiojame bulvių masę, pirštais išplojame ir supjaustome.

Į kepimo skardą tiesiame kepimo popierių ir su tarpais išdėliojame švilpikus. Riebalais tepti nebūtina. Kepame 200*C  įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, po to apverčiame ir kepame dar 15 minučių.

Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo. Iškepę švilpikai yra išsipūtę ir gražiai apskrudę iš abiejų pusių. Nulupame svogūnus, supjaustome lašinius ir pakepiname. Galite iš karto sumaišyti su grietine arba dėti atskirai.

Iškeptus švilpikus galima permaišyti su padažu ir pakaitinti orkaitėje.

Šaltinis: Ritos receptai

 

Vkusniashka
2020-03-21 13:35:20
Labai skanu
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Jo 2020-03-22 14:01:04
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tikri kugeliai tie bulvių fanatai, nežinojo iki šiol tokio recepto... Xexe    ATSAKYTI
Ne tik šokinės, bet ir apsiverks, kad an 2020-03-22 13:57:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tau    ATSAKYTI
Ne tik šokinės, bet ir apsiverks, kad an 2020-03-22 13:57:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tau    ATSAKYTI
Ne tik šokinės, bet ir apsiverks, kad an 2020-03-22 13:57:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tau    ATSAKYTI
Ne tik šokinės, bet ir apsiverks, kad an 2020-03-22 13:57:49
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tau    ATSAKYTI
Loreta 2020-03-22 12:57:53
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Labai mandrai čia surašyti paprasti dalykai. Į sugrūstas bulves beriame miltus, išminkome, paėmę dalį rankomis suformuojam "dešrą", lengvai iš viršaus suplojam ir pjaustom gabaliukais. Kepam kol iškils ir paruduos gražiai. Vartyti nereikia. Labai skanu sviesto - grietinės padažas. Ištirpinti inde sviestą, sudėti grietinę, prieskonius, druską. Kepinius sudėti į aukštesnį dubenį. Karštą padažą užpilti ant jų , išmaišyti, uždengti ir leisti keletą minučių "sudrėkinti" kepiniukus. Aukštaitijoje tai vadinama bulbonais    ATSAKYTI
Močiūtė 2020-03-21 23:05:55
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tikrai nieko čia naujo ☹visą gyvenimą valgėm mamos taip darytus švilpikus, tik aš vietoj lašinių naudoju karšto rūkymo šoninę-tikrai skanu   ATSAKYTI
Audronė 2020-03-21 17:34:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
O kur dedame dar tris dalis bulvių masės,ir iš vis viskas nekonkreciai   ATSAKYTI
[email protected] 2020-03-21 16:46:14
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Ką reiškia bulvių masės miltų ? Čia krakmolo ?   ATSAKYTI
Vkusniashka 2020-03-21 13:35:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Labai skanu   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
DABAR RODOMA
Vilniaus centre užpultas Anušauskas su žmona: ieško kaltininko
REKLAMA
Rauginti pomidorai (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Aš labai mėgstu silpnai raugtas ar marinuotas daržoves ir kai turiu jų daugiau, būtinai užraugiu. Nesenai puslapyje publikavau greitai raugtų agurkų receptą, tad šiandien ...
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
Šaltibarščiai (Nuotr. Ritos receptai)
„Visa šaltibarščių sėkmė priklauso nuo kefyro ir burokėlių kokybės. Šaltibarčius gaminu ir su marinuotais, ir su virtais burokėliais. Jeigu naudoju virtus burokėlius, ...
Jautienos troškinys (Nuotr. Samčio užrašai)
„Šiandien aš dalinuosi sočiu, aštriu ir labai skaniu jautienos troškiniu“, – sako tinklaraštininkė Odeta. Reikės: 2 šaukštai alyvuogių aliejaus; 1 kg jautienos; 200 g ...
Lašišos kotletukai
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstravo kaip išsivirti tobulą ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų