„Taigi, šaltibarščius gaminti išmokau iš mamos, jos receptu ir pasidalinsiu. Jis nuo tradicinio šaltibarščių recepto skiriasi tuo, jog į dubenį šalia svogūnų laiškų keliauja ir paprastas itin smulkiai supjaustytas svogūnas. Be jo man šaltibarščiams kažko trūksta. Aš visada leidžiu šaltibarščiams, prieš valgant, pastovėti bent valandą šaldytuve. Juk šaltibarščiai turi būti tikrai šalti“, – sako recepto autorė.

Šaltibarščiai (Nuotr. Mukatanas)

Šaltibarščiai (Nuotr. Mukatanas)

Reikės: 600 ml riebaus kefyro; 300 g švelniai marinuotų burokėlių (geriausia naminių); 150 g agurkų (apie 2 vidutinio dydžio agurkų); 40 g svogūnų laiškų (apie 12 svogūnų laiškų); 1/2 nedidelio svogūno; 15 g krapų (apie 2 kupinų valgomųjų šaukštų susmulkintų krapų); 1–3 valgomųjų šaukštų burokėlių marinato; 1 valgomojo šaukšto balzaminio acto ar kitokio acto, jei trūksta rūgštumo; 4–5 valgomųjų šaukštų virinto atvėsinto vandens; 2 kietai virtų kiaušinių; druskos, pipirų.

GAMINIMAS

1. Į kefyrą sudėkite burokėlius, smulkiais šiaudeliais pjaustytus agurkus, smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotus krapus ir smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Išmaišykite.

2. Įpilkite vandens, burokėlių marinato ir, jei trūksta rūgštumo, balzaminio acto. Išmaišykite.

3. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

4. Patiekdami apibarstykite tarkuotu arba supjaustytu kiaušiniu.

Šaltinis: tinklaraštis Mukatanas 

Alvidas
2020-03-18 17:55:50
Dar loje nepatenkinti tai ir duskit savo uk arba apsimoketit uz kelione
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Joana 2020-03-19 20:30:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Skanaus    ATSAKYTI
Alvidas 2020-03-18 17:55:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Dar loje nepatenkinti tai ir duskit savo uk arba apsimoketit uz kelione   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Tortilijos suktinukai (Nuotr. Gamink su Audrone)
„Iškeptą kiaušinienę, įsukau į tortiliją ir patikėkite, gavosi super duper patiekalas. Tikrai verta pasigaminti “, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė. Reikės: ...
Šašlykai (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)
„Pirmieji šašlykai, kuriuos išmokau raugti buvo būtent šis receptas su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu. Taip, būtent su majonezu. Paskui kažkuriam laikui šiuos ...
„Užteks pamarinuoti, kol iškeps mėsa ant žarijų“, – sako recepto autorė. (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
„Užteks pamarinuoti, kol iškeps mėsa ant žarijų“, – sako recepto autorė. Ingredientai: 2 svogūnai; 40ml acto 7%; 100ml verdančio vandens; 1a.š. druskos; 2a.š. cukraus; ...
Šaltai rūkytos skumbrės mišrainė su rudaisiais ryžiais (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Vasaros tikriausiai dažnas negalėtų įsivaizduoti be šviežiai rūkytos žuvies. Būtent ji puikiai tiks ir vasariškai mišrainei, kurios receptu su skaitytojais dalijasi ...
Makaronai  (nuotr. Shutterstock.com)
Daugelis lietuvių garbina itališką virtuvę, tačiau būtiniausių žinių apie esminį šios virtuvės ingredientą – makaronus – jiems labai trūksta. Lietuviams makaronai vis dar ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų