„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraštininkė Edita.

Žemaičių blynai (Nuotr. Oditėlės blogas)

Žemaičių blynai (Nuotr. Oditėlės blogas)

Blynams reikės:  15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos;

Įdarui: 300g kalakutienos faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų;

Padažui: 150g grietinės; 150g pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų.

GAMINIMAS

Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.

Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.

Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.

Šaltinis: Oditėlės blogas

 

Ieva
2020-02-16 19:04:31
Užkniso su savo geriausiais receptais. Aš bulves verdu nuluptas ir iš kart pasūdau vandenį, nes maišant virtas bulves su druska - ji tiesiog neišsimaišo. Nulupu bulves dar ir tam, kad malant ir minkant jos nebūtų tokios gličios. Krakmolo net nededu - užtenka miltų. Kartai įdedu kaušinio trynį, bet ne visada. Na toliau viskas paprasta, tik nešutinu, nes tada jie subyra , ištežta. O skonis ?? Mano vyras sako, kad patys skaniausi.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
suranlans 2020-02-17 09:22:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Baltijos com - pažinčių svеtainė suaugusiеms, nоrintiems susirаsti pаrtnerį, nоrintiems pаsimylėti   ATSAKYTI
Ieva 2020-02-16 19:04:31
Pranešti apie netinkamą komentarą
-5
Užkniso su savo geriausiais receptais. Aš bulves verdu nuluptas ir iš kart pasūdau vandenį, nes maišant virtas bulves su druska - ji tiesiog neišsimaišo. Nulupu bulves dar ir tam, kad malant ir minkant jos nebūtų tokios gličios. Krakmolo net nededu - užtenka miltų. Kartai įdedu kaušinio trynį, bet ne visada. Na toliau viskas paprasta, tik nešutinu, nes tada jie subyra , ištežta. O skonis ?? Mano vyras sako, kad patys skaniausi.   ATSAKYTI

Top Video

Kosinčia keleive pasiskundęs autobuso vairuotojas po savaitės mirė nuo koronaviruso
DABAR RODOMA
Kosinčia keleive pasiskundęs autobuso vairuotojas po savaitės mirė nuo koronaviruso
DABAR RODOMA
Farai. Tokio veikėjo „Farai“ jau seniai nefiksavo: epizodas virto tikra tragikomedija
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
REKLAMA
Kiaušinienė  (nuotr. Shutterstock.com)
Žymusis virtuvės šefas Gordonas Ramsay labai rimtai žiūri į kiaušinienes. Jis virėjus vertina pagal tai, kaip jie sugeba iškepti šį populiarų pusryčių patiekalą. „YouTube“ ...
Įdaryti kiaušiniai (Nuotr. Rasos virtuvės užrašai)
„Šventinio Velykų stalo patiekalas – gardūs įdaryti kiaušiniai. Šis receptas tiks ir po Velykų, kai lieka kiaušinių, o valgyti įprastai jų jau nebesinori“, – sako ...
Patiekalai Velykų stalui (nuotr. Organizatorių)
Artėja spalvingiausios metų šventės – Šv. Velykos, taigi TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Ieva Pikžirnytė ne tik gamino ...
Sluoksniuota silkių mišrainė (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Kaip ir pas daugumą lietuvių, silkė pataluose yra labai dažnas patiekalas ne tik ant Velykų stalo, bet ir kitų didesnių švenčių proga. Tai jau beveik tradicija. Šis patiekalas ...
Šokoladainis su bananais (Nuotr. Samčio užrašai)
„Turėti sąžinės balsą ir su juo pasitarti yra gerai ir net būtina, nes kitaip šis šokoladainis dings nuo stalo nesulaukęs kitų ragautojų. Mėgstu šokoladainius ir jau ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų