REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Brazilijoje žiauriai nužudyto lietuvio Adam Žindul istorija sukrėtė visą Lietuvą. Užsienio žiniasklaida skelbia, kad iš pradžių sodininkas užpuolė jo brazilų kilmės žmoną, jai liepė pririšti vyrą prie kėdės. Tuomet žudikas galimai išprievartavo moterį ir galiausiai nužudė jos vyrą. Tuo metu A. Žindul artimieji prašo padėti surasti jo žmoną Flavia Maria Lourence. 

Brazilijoje žiauriai nužudyto lietuvio Adam Žindul istorija sukrėtė visą Lietuvą. Užsienio žiniasklaida skelbia, kad iš pradžių sodininkas užpuolė jo brazilų kilmės žmoną, jai liepė pririšti vyrą prie kėdės. Tuomet žudikas galimai išprievartavo moterį ir galiausiai nužudė jos vyrą. Tuo metu A. Žindul artimieji prašo padėti surasti jo žmoną Flavia Maria Lourence. 

REKLAMA

Nusikaltimas įvyko trečiadienio naktį. Nužudytas turistas – 37-erių lietuvis Adam Žindul. Jis su žmona leido laiką nuomojamame name. Ši vietovė yra atoki ir sunkiai pasiekiama, nuo Paraty miestelio ji nutolusi 27 km. Vyro žmona – brazilė, kilusi iš San Paulo, 35-erių metų amžiaus.

Pora buvo neseniai susituokusi.

Kai policija atvyko į nusikaltimo vietą, Adamas jau buvo miręs. Ant kūno matėsi keletas sužeidimų, vyro rankos ir kojos buvo pririštos prie kėdės. Jo galva buvo uždengta skuduru. Nusikaltimo vietoje buvo kraujo žymių.

REKLAMA
REKLAMA

A. Žindul žmona policijai sakė, kad įtariamasis jai grasino, teigia Marcelo Russo, už tyrimą atsakingas nukentėjusiosios atstovas. Įtariamasis, kuris šiuo metu yra suimtas, savo kaltę neigia. 

REKLAMA

Taip pat penktadienio popietę „Facebook“ erdvėje išplito ir nužudyto lietuvio artimųjų pagalbos prašymas, pasidalinant poros nuotrauka, buvo rašoma:

„Padėkite surasti šią moterį, Adomo žmoną – Flavia Maria Lourence. Nei vienas šeimos narys jos nematė, tik nuotraukoje“, – rašo viena iš A. Žindul artimųjų.

Užpuolė, kai džiovė rankšluostį

Įtariamasis – Edsonas Santosas (37), Paraty miestelio gyventojas. Paskutines dvi dienas prieš nusikaltimą jis vidiniame namo kieme buvo įdarbintas sodininku. Pasak M. Russo, auka teigia, kad jis „mėtė užuominas ir į ją keistai žiūrėjo“.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltimą tiriančių pareigūnų teigimu, trečiadienio vakarą, maždaug 22 val. 30 min. moteris išsimaudžiusi namo miegamajame džiovė rankšluostį, kai ją užpuolė peiliu ginkluotas įtariamasis. Moteriai jis įsakė vyrą pririšti prie kėdės, ir tuomet ją išprievartavo.

Tuomet užpuolikas vyrą nužudė ir spruko iš namų, tačiau iš apylinkių nepasišalino. Apie įvykį skubiai buvo pranešta policijos pareigūnams, tačiau kadangi Praia do Sono pasiekiama tik valtimi arba takeliu per mišką, į įvykio vietą valtimi pareigūnai plaukė 15 minučių. Jiems atvykus A. Žindul jau buvo nebegyvas, praneša estadao.com.br.

Remdamasis šia informacija teisininkas atmetė galimybę, kad nusikaltimas įvykdytas po apiplėšimo, bei patvirtino, kad įtariamajam bus pareikšti kaltinimai dėl žmogžudystės, išprievartavimo ir pasikėsinimo nužudyti moterį. Įtariamasis policijai jau buvo žinomas dėl prekybos narkotikais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistams ligi šiol nepavyksta susisiekti su įtariamojo teisininku.

Veikia nusikalstamos gaujos

Praia do Sono turistai nuomojasi namus arba stovyklauja, tačiau viešbučių ir svečių namų čia nėra. Apylinkės centras, Paraty miestelis, esantis už 27 km, yra vienas pagrindinių turistų traukos objektų Rio de Žaneiro regione. Į istorinio bei kultūrinio paveldo sąrašus įrašytą miestelį supa 6 draustiniai, būtent Paraty vyksta ir didžiausias Brazilijos literatūros festivalis „Flip“.

Tačiau Paraty apylinkės taip pat pasižymi dideliu nusikalstamumu – maždaug nuo pirmojo XXI a. dešimtmečio vidurio čia registruojama itin daug žmogžudysčių. Rekordas pasiektas 2016 metais – per metus nužudyti 33 žmonės.

REKLAMA

Vis dėlto, nužudymų aukos paprastai yra jauni juodaodžiai bei mulatai iš favelų – lūšnynų kvartalų. Brazilijos „Instituto Igarapè“ atlikto tyrimo duomenimis, šiame regione, kaip ir kitur Brazilijoje, veikia nusikalstamos gaujos, į kurias dažnai įtraukiami paaugliai, vėliau tampantys ir nužudymų aukomis, dėl gaujų kontekste galiojančių nerašytų keršto įstatymų, rašoma folha.uol.com.br.

Vyko susipažinti su žmonos šeima

Penktadienio rytą susisiekus su nužudyto lietuvio broliu Aleksandru Žindul, vyras sunkiai rinko žodžius, tačiau patvirtino, kad ketvirtadienį Brazilijoje nužudytas buvo būtent jo brolis.

Kaip pasakoja A. Žindul, jo broliui Adamui buvo 37-eri, vyras kurį laiką buvo su savo drauge, Brazilijos piliete, gyveno Airijoje, dirbo programuotoju nuotoliniu būdu vienoje Lietuvos įmonėje.

REKLAMA

Pora neseniai susituokė, todėl nutarė vykti į Braziliją susipažinti su žmonos šeima bei registruoti santuokos.

„Brolis, galima sakyti, atostogavo, jis pats dirbo nuotoliniu būdu Lietuvos įmonėje, kurį laiką su žmona gyveno Airijoje, neseniai susituokė. Dabar jie važiavo į Braziliją susipažinti su jos šeima ir registruoti santuokos“, – pasakoja A. Žindul.

Įtaria apiplėšimą

Nužudyto lietuvio brolis pasakoja, kad pora buvo apsistojusi namuke, kur ir buvo nužudytas Adamas.

Minėtą namą pora buvo išsinuomavę šalia atokaus paplūdimio Praja do Sono. Jį galima pasiekti tik laiveliu arba per atogrąžų mišką vedančiu keliuku.

A. Žindul tvirtina, kad pora Brazilijoje tikrai neišgyveno jokių nesutarimų, nors šeima daugiau žinių neturi, mano, kad tai galėjo būti apiplėšimas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes daugiau žinių kol kas neturime, bet čia bus apiplėšimas ar kažkas tokio. Mes patys neturime informacijos, tik tiek, kad jis nužudytas, o jo žmona sužalota, ligoninėje. Taip pat, kad sulaikytas vienas įtariamasis“.

Su broliu kalbėjo savaitgalį

Ši lietuvio Adamo kelionė į Braziliją buvo antroji, pirmą kartą jis čia taip pat važiavo ilsėtis. Paskutinį kartą su broliu A. Žindul kalbėjo savaitgalį.

„Kalbėjome sekmadienį ar šeštadienį, tiksliai nepamenu. Jis pasakė, kad atvyko į tą paplūdimį, gali būti prastas ryšys ir pasakė, kad gali būti ne ryšio zonoje“, – prisimena vyras.

Tiesa, A. Žindul sako, kad Adamas su žmona savo poilsiu buvo patenkinti, nejautė kažkokių neramumų:

REKLAMA

„Jie buvo patenkinti, savaitę laiko planavo atostogauti tame paplūdimyje. Turėjo būti jų atostogos, ten toks paplūdimys, namukai, turistų lankoma vieta, tik atokesnė nuo miesto“, – priduria jis.

Šiuo metu Adamo šeima bendrauja su reikiamomis įstaigomis, tačiau kreipiasi į visuomenę su jautriu prašymu – jeigu kas nors iš visuomenės gali suteikti naudingos informacijos, kaip greičiau galima pargabenti nužudytojo Adamo Žindul palaikus į Lietuvą, jo brolis Aleksandras būtų dėkingas už bet kokią pagalbą. Galintys suteikti informacijos, kreipkitės [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų