naujienų portalas tv3.lt
2020.01.23 11:30

Egzistuoja daugybė šio recepto variacijų. Šį kartą dalijamės faršo lizdeliais su pievagrybiais, pomidorais ir sūriu.

Faršo lizdeliai nepaliks abejingų: skonis tiesiog liuks (https://worldrecipes.eu/lt nuotr.)

Faršo lizdeliai nepaliks abejingų: skonis tiesiog liuks (https://worldrecipes.eu/lt nuotr.)

Reikės: 700 gramų faršo, 2 kiaušinių, svogūno, 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų, 50 gramų baltos duonos, 100 ml pieno, 300 gramų pievagrybių, pomidoro, 1 saujos petražolių, 180 gramų sūrio, 1 grietinės.

Kad viskas pavyktų skaniau, aš faršą iš kiaulienos susimalu pati, man jis daug skanesnis nei pirktinis.

Nupjauname duonos pluteles ir susmulkiname minkštimą. Užpilame pienu ir palaikome maždaug 5 minutes. Tuomet į smulkintuvą (blenderį) sudedame supjaustytą svogūną, česnako skiltelės, piene mirkytą duoną ir viską sublenderiuojame.

Tada į faršą sudedame sublenderiuotą masę, įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išminkome.

Faršą "išdaužome", kelis kartus smarkiai metame į dubenį. Pakepiname susmulkintą svogūną su susmulkintais pievagrybiais, įberiame druskos, kepame maždaug 15 minučių. Į dubenį sudedame sutarkuotą sūrį, grietinę, įmušame kiaušinį ir išmaišome. Pomidorą supjaustome smulkiai kubeliais.

REKLAMA

Petražoles susmulkiname.Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.  Paruoštą faršą padaliname į 8 lygias dalis, iš kiekvieno gabaliuko suformuojame kotletuką, sudedame į kepimo skardą ir padarome "lizdelius" (įspaudžiame duobutes ir padarome šonuose bortelius).

Į "lizdelių" vidų dedame įdarą: kepintus pievagrybius su svogūnais, susmulkintus pomidorus, petražoles ir ant viršaus uždedame sūrio masės.

Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
Gardu Gardu filmavimo akimirkos
Pačioje nuotaikingiausioje kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ kaip įprastai šeštadienio ryte ir vėl žiūrovus linksmins ir stebins šefai Gian Luca Demarko ir Ali ...
Gurmaniškos idėjos pusryčiams
Šį savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia  Gabrielė Žutautaitė dalinsis netradicinėmis, bet ...
Perlinių kruopų košė (Nuotr. worldrecipes.eu)
„Ši perlinių kruopų košė pagaminama labai greitai, o taip pat ji yra mano šeimos mėgstamiausia“, – sako recepto autorė. Ingredientai: 100 gramų perlinių kruopų; ~10 gramų ...
Lietuvės konditerės darbai sužavėjo tarptautinio konkurso teisėjus (nuotr. asm. archyvo)
Apie konditerę Daivą Pečiulienę ir jos kuriamus įspūdingus tortus Lietuvoje jau yra girdėjęs ne vienas žmogus. Jos vardas garsiai skambėjo ir tarptautiniame konditerių konkurse ...
Vištienos troškinys su bulvių košės kepurėle (Nuotr. Samčio užrašai)
„Vaikai irgi valgė noriai, o ponas Samtis net pakartojimo prašė. Išvada? O išvada tokia, kad iš paprastų produktų galima susikurti vos ne 10 balų vertą vakarienę“, – sako ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų