REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tuo metu, kai Biržų rajono vadovai aukščiausiu lygmeniu organizavo pasitarimą dėl vienam asmeniui reikalingo recepto vaistams, paskutine plaučių vėžio stadija sergantis ligonis buvo tampomas iš gydymo įstaigos į namus ir atgal.

Tuo metu, kai Biržų rajono vadovai aukščiausiu lygmeniu organizavo pasitarimą dėl vienam asmeniui reikalingo recepto vaistams, paskutine plaučių vėžio stadija sergantis ligonis buvo tampomas iš gydymo įstaigos į namus ir atgal.

REKLAMA

„Nebėra brolio. Išvežė greitoji iš namų. Ligoninėje, toje pačioje palatoje, kur anksčiau jis gulėjo, praleido vieną naktį ir vieną dieną. Po to mirė“, – verkdama kalbėjo biržietė Regina B.

Moteris sakė taip ir nesulaukusi jokios žinios iš savivaldybės Socialinės paramos skyriaus. Nors jai buvo pasakyta, jog bus stengiamasi ligoniui parūpinti orią slaugą bent paskutinėmis gyvenimo dienomis. Kadangi ligonio būklė staigiai blogėjo, į Nemunėlio Radviliškį kelis kartus buvo kviečiama greitoji medicinos pagalba. Trečią kartą atvykę „greitosios“ medikai mirštantį žmogų išvežė į ligoninę.

„Esu dėkinga laikraščiui, kad aprašė brolio istoriją. Tegul bent žmonės paskaito ir sužino, kas vyksta. Labai gaila, kad žmogus prieš mirtį buvo šitaip tampytas. Tokia baigtis ir turėjo būti, bet ne tokia žiauri“, – kalbėjo brolio gedinti moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Į trečiąjį aukštą užropojo

„Šiaurės rytai“ rašė, kad Nemunėlio Radviliškyje gyvenantis Bronius D. sirgo paskutine plaučių vėžio ligos stadija, žmogus jau nebevaikščiojo. Biržų ligoninės Vidaus ligų skyriuje jis buvo gydomas dešimt dienų, po to išrašytas į namus.

REKLAMA

Gydantis medikas teigė, kad ligonio būklė stabili ir kad ilgiau jo laikyti ligoninėje nebegali. Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje jam neatsirado vietos.

Žmogų į namus parvežė Nemunėlio Radviliškio seniūnijos socialinė darbuotoja. Į trečiąjį aukštą, kur yra ligonio butas, jis turėjo užropoti keturiomis. Buto šeimininkė slaugyti žmogaus negalėjo, nes pati serga.

Tarsis, kaip padėti

Socialinę sritį kuruojanti savivaldybės mero pavaduotoja Astra Korsakienė tik iš korespondentės sužinojo, kad sunkus pacientas mirė. Prieš kelias dienas ji buvo išklausiusi Nemunėlio Radviliškio seniūnijos socialinio darbo organizatorę, kuri tikino, jog tai, kas parašyta „Šiaurės rytuose“, ne visai teisinga, ji turinti savo versiją. Ją darbuotoja žadėjo išdėstyti raštu.

REKLAMA
REKLAMA

A. Korsakienė sakė girdėjusi, kad vėžiu sergantis ligonis esą nesutiko vykti į globos namus, jis norėjo tik į ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrių. Socialinės paramos skyriaus vedėjas Kęstutis Knizikevičius „Šiaurės rytus“ buvo informavęs, kad paskutinėmis dienomis ligonis sutiko vykti į globos namus. Bet buvo išsiaiškinta, jog ligonio globos namai priimti negali, nes jo būklė per sunki, jam turi būti taikoma paliatyvi slauga.

„Istorija yra negraži. Į ją reikia žvelgti iš visų pusių. Visi pateikinėja savo versijas ir paaiškinimus. Kartais mūsų, žmonių, įsivaizdavimas nesutampa su valdininko įsivaizdavimu. Čia daugelyje sričių taip yra“, – kalbėjo A. Korsakienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rajono mero pavaduotoja žadėjo artimiausiu metu surengti pasitarimą su gydymo įstaigų vadovais ir socialiniais darbuotojais ir aptarti galimybes padėti sunkiai sergančiam žmogui.

„Mūsų rajonas senstantis. Nuolat iškyla tos pačios problemos, jos kartojasi. Lovų paliatyviai slaugai nuolat pritrūksta. Reikės konkrečiai tartis, ką padaryti. Gal reikia ieškoti galimybės didinti šių lovų skaičių. Ir nebūtinai ligoninėje – gal šią paslaugą galės teikti savivaldybės poliklinika“, – svarstė A. Korsakienė.

Vicemerė apie pasitarimą nežinojo

Vicemerė sakė, kad apie pasitarimą mero kabinete dėl Nemunėlio Radviliškio miestelio gyventojo Sauliaus Jeramino, kuris skundėsi, kad jam laiku nebuvo išrašytas receptas, nežinojusi. Nors būtent ji iki šiol dar atsakinga už sveikatos apsaugos sritį rajone.

REKLAMA

„Šiaurės rytai“ rašė, kad į Biržų rajono mero Vyto Jarecko kabinetą penktadienį buvo iškviestas savivaldybės poliklinikos direktorius Leonidas Sologubovas. Jis turėjo aiškintis, kodėl Nemunėlio Radviliškio ambulatorijoje skubiai nebuvo išrašytas receptas vienam miestelio gyventojui.

„Gal į mane dėl šių problemų nesikreipė, nes žino, kad mano nuomonė dėl pažįstamų ir artimųjų yra griežta“, – sakė A. Korsakienė.

Pripažino, kad draugas

Administracijos direktorius V. Eidukas pripažino, kad žmogus, dėl kurio asmeninių problemų meras aukščiausiu lygiu surengė pasitarimą, yra jo bičiulis.

„Saulius Jeraminas yra mano geras draugas. Su juo susipažinome, kai jam gyvenime buvo sunkus periodas, ir aš jam pasiūliau padėti, suteikiau gyvenamąjį plotą. Jis šiuo metu turi savo gyvenamąjį plotą, bet dažnai apsilanko pas mane. Esant poreikiui skolinasi mano ūkio techniką. Suprantu, kur jūs lenkiate, bet tikrai taip nėra. Numanau, kas jums pateikė klaidingą informaciją ir kodėl“, – teigė A. Eidukas „Šiaurės rytams“ atsakyme į klausimą, ar S. Jeraminas jam padeda namuose atlikti kai kuriuos darbus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų